Ledaruppdrag för CISV Strängnäs

Tags

#Strängnäs#Läger#Village#Youth Meeting

2019-12-22

Vi söker ledare för Village och YM sommaren 2020.

Låter en ledar-roll för en grupp om fyra-sex motiverade ungdomar spännande? Söker du internationell erfarenhet, personlig utmaning och önskar vara del i en global, ideell och fredsutbildande organisation? Är du 21 år eller äldre? Då kan ett uppdrag som ledare för någon av våra delegationer under 2020 vara något för dig.

CISV är fredsutbildande organisation. Genom vår utbildning bidrar vi till fler aktiva världsmedborgare. Att vara världsmedborgare innebär att ta ställning och engagera sig för en fredligare värld. Tillsammans skapar vi läger och projekt för en ökad kulturell förståelse, för de mänskliga rättigheterna, för en fredlig lösning av konflikter, för jämlikhet och jämställdhet och mot rasism, fattigdom och miljöförstöring. Som ledare ställer du upp som volontär men i utbyte får du utbildning, erfarenhet och vänner över hela världen.

Vi har plats på två läger under sommaren 2020 och söker ledare till:

Village i Oslo, Norge, 4/7-31/7, ett fyra veckor långt läger. Deltagarna är 11 år och åker fyra från varje land, med sin ledare, och minst tio länder deltar. https://www.cisv.se/uppdrag/ledare-paa-village-i-oslo-og-akershus-norge/

Youth-Meeting i Genova, Italien, 26/7 – 9/8, ett två veckor långt läger där deltagarna är 12-13 år och åker sex från varje land, med sin ledare, minst fem länder deltar. https://www.cisv.se/uppdrag/ledare-paa-youth-meeting-i-genova-italien/

Som ledare får du delta aktivt också före lägret med delegationens praktiska och pedagogiska förberedelser. Tillsammans förbereder ni aktiviteter som relaterar till temat och diskuterar kring temat och lägrets genomförande.

Våra önskemål om dig:

Du behöver vara minst 21 år och kunna använda din engelska. En helgutbildning kommer att ges som förberedelse för uppdraget. Du behöver ha viss erfarenhet av barn och/eller ungdomsengagemang, eller motsvarande erfarenhet som visar på självständighet och engagemang. Som person är du stabil och öppen, har ledaregenskaper, är engagerad och motiverad. Uppdraget är ideellt men du får avgifter, resor och lägerspecifika omkostnader betalda.

När och var genomförs uppdraget:

Se ovan - du kommer också träffa barnen på hemmaplan ett antal gånger innan lägret. Du ska som ledare också vara med på en obligatorisk helgutbildning inom CISV:s regi, och gärna på vårt lokala läger en helg.

Har du frågor kan du också maila; president.strangnas@cisv.se

eller strangnas@cisv.se

så kontaktar vi dig. Anmälan genom länkarna ovan.

Sitemap
Close

Sök