Nyhetsarkiv

CISV Stockholm + ABC Charity på internationella fredsdagen

Den 19 september ska vi tillsammans med ABC Charity samla upp emot 500 skolbarn i Galärparken på Djurgården för att skapa Sveriges största mänskliga Peace-tecken! Vi kommer att bjuda in till en förmiddag i full CISV-anda och sprida våra budskap: Kids helping kids och Building global friendship. Fotot kommer att ställas ut på Norrsken House i Stockholm på Internationella Fredsdagen den 21 september.

 

CISV STOCKHOLM + ABC CHARITY PÅ INTERNATIONELLA FREDSDAGEN

Vi tror på att inspirera barn till ett globalt tänkande, där de känner att de genom handlingar på hemmaplan kan hjälpa barn i sin egen generation över hela världen, och genom att agera lokalt kunna bygga broar över hela världen.
Vårt mission i CISV är att utbilda och inspirera handlingar för en mer fredlig och rättvis värld. Vi kan skapa möjligheter för barn i vår egen stad att känna sig som en del av en större värld. Vi kan inspirera barn till att agera lokalt och tänka globalt.

Därför har CISV Stockholm, inför Internationella Fredsdagen den 21 september blivit partners med organisationen ABC Charity för ett projekt som skapar möjligheten för oss att uppfylla våra mål.

”Together with people and companies from around the World we create an opportunity for kids to help other kids. The kids create photo art that is sold to raise money for children’s charities.”

ABC Charity är en icke-vinstdrivande organisation som skapar konst med barn som samlar in pengar för barn runt om i världen. ABC Charity reser världen runt för att skapa världens första mänskliga alfabet med ca 500 barn i varje land. Bilderna säljs på ABC Charity’s web shop där 100% av pengarna går till välgörenhetsorganisationer för barn. All konst och mer om ABC Charity finns på abccharity.org

VÅRT MISSION: Den 19 september ska vi tillsammans samla upp emot 500 skolbarn i Galärparken på Djurgården för att skapa Sveriges största mänskliga Peace-tecken! Vi kommer att bjuda in till en förmiddag i full CISV-anda och sprida våra budskap: Kids helping kids och Building global friendship. Fotot kommer att ställas ut på Norrsken House i Stockholm på Internationella Fredsdagen den 21 september.

Nu söker vi ett personer som vill bidra och hjälpa till med att koordinera detta projekt. Varje liten insats har ett stort impact. Är du intresserad av att veta mer om hur du kan hjälpa till? Maila projekt-koordinator Nour på nour.askary@se.cisv.org.

Vi ses på Internationella Fredsdagen!