Nyhetsarkiv

Fredens hus - rollspel om civilkurage och regeringsmakt

Har du hört talas om Fredens Hus?

Fredens Hus är ett museum som ligger i Uppsala slott, de erbjuder spännande utställningar och övningar som till exempel rollspel. Utställningarna kan handla om svenska hjältar som spelat en stor roll i kampen för fred, eller om en konflikt som pågår på en plats på jorden just nu. Fredens Hus håller i övningar med olika teman och för olika åldersgrupper.

Rollspelet "Minister för en dag" har CISV Håbo tidigare deltagit i och den var mycket rolig och lärorik. Var beredd på action och hetlevrade diskussioner!

MINISTER FÖR EN DAG

När: 21 mars kl. 10.00-13.00

Ålder: 15+

Deltagarna kastas in i en fiktiv värld där de ska agera regeringar för fiktiva länder. Under rollspelets gång måste regeringarna ta ställning till händelser som uppstår och försöka lösa eventuella konflikter som uppkommer. Går det till så här i verkligheten?

CIVILKURAGE- vad är det?

När: 22 mars kl. 13.00-16.00

Ålder: 13-15 år

Med hjälp av mentometerknappar får deltagarna svara på frågor där deras egna tankar om mod bidrar till förståelse om såväl dom själva, omvärlden samt vår historia. Har alla civilkurage? Var finns civilcurage i vår vardag? Kan det finnas civilcurage i krig?

I samband med rollspelen serveras lättare fika.

För mer detaljer vänligen se inbjudningarna i PDF längre ned på denna sida.