Nyhetsarkiv

Ny styrelse, nya äventyr och nya utmaningar

Kära CISVare!

Full aktivitet i delegationerna nu! Det ordnas tröjor, planeras resor och bokas träffar! Så himla roligt! Precis som vi håller barn och föräldrar, intensivt på att fundera ut bästa vägen att komma från Phillipinerna till Jonstorp eller kanske när bästa SJ-tåg går. Alla ser fram emot sommarens läger!

Men lägren gör inte sig själva! Bakom varje arrangemang finns en energisk styrelse, en engagerad praktisk stab (de har hand om de praktiska inför lägret) och en sprudlande pedagogisk stab (de kör själva lägret). Vi, precis som överallt i världen, brottas med att vi har ont om tid! Men vi måste ha tid till att arrangera det Village vi skall ha i Jonstorp i sommar. Annars riskerar vi att behöva säga till 48 st 11-åringar, 6 st 16-17-åringar och 12 ledare; "Sorry, vi hade inte tid för er"! Och hålla tummarna för att de i Japan, Tröndelag, Belgien osv inte har samma problem.

Vi tycker inte att det duger! Vi, i styrelsen, är beredda att lägga ner rejält med tid på att detta läger skall bli av och att det skall bli precis så bra som våra läger blir! Men vi kan omöjligt göra allt själva!

Vi behöver er hjälp! Och vi behöver:

Tre personer till den praktiska staben. Det här gänget ser till att allt praktiskt finns på plats när lägret drar igång. Gillar du att fundera ut var 20 ledare och stab kan åka på sin lediga helg, var vi kan få sponsrat frukt, vilken restaurang som kan tänka sig ge lite rabatt till en lunch, ja, då är det här platsen för dig! Vi skall vara på Jonstorpsskolan så många bitar finns redan klara. Maria Zander ansvarar för Risk Management inför lägret och vi har två stycken i den praktiska staben.

Tre personer till den pedagogiska staben. Det här gänget är de som kör själva lägret, lägrets projektledare. De är lägrets trygga bas att stå på. De bestämmer lägrets tema och allt annat som har med den dagliga rulliansen på lägret att göra. Ett fantastiskt roligt och spännande uppdrag! Tilda Peterson är vår stab idag men det behövs tre personer till. Vi har redan använt alla "vanliga" kanaler så nu ber vi er att verkligen kolla runt bland vänner och bekanta, finns det någon härlig person, äldre än 21 år, som skulle vara sugen på att, under fyra veckor lära känna andra kulturer, skaffa 70 nya vänner, lära sig om mångfald och utveckla sin förmåga i både projektledarskap och samarbete! Samt ha väldigt roligt!

Vi svarar gärna på alla frågor! I styrelsen finns gott om erfarenhet av alla uppdragen, så, tveka inte, kontakta oss genom annamatteoni9@remove-this.gmail.com

Nya styrelsen ser ut så här;

Ordförande: Anna Matteoni

Vice ordförande: Kristian Hasselqvist

Kassör: Lars Rosenqvist

Sekreterare: Mattias Räftegård

Vice sekreterare: Tina Reimer

Ledamöter: Annelie Hennigor och Iris Matteoni

Juniorrepresentanter: Nora Matteoni och Filippa Torsvik.

Bästa CISV-hälsningar

Anna Matteoni och styrelsen