Vanliga frågor

Vanliga frågor FAQ

Namnet CISV kommer ur en förkortning av Children's International Summer Villages, ett namn som på 1950-talet då CISV föddes, speglade CISV som organisation. Då vi under årens lopp utvecklat flera program och projekt än bara Village, har vi valt att i fortsättningen heta så enkelt som endast CISV.

Nej, verkligen inte. Men du kommer att vara bättre på engelska när du kommer hem.

Absolut, det rekommenderar vi till och med. Vi har massor av lokala träffar och korta läger som man kan delta på.

De flesta lokalföreningarna har en medlemsavgift på mellan 25 och 200 kronor. Utöver detta kostar våra läger och projekt olika mycket, vissa projekt är helt gratis, ett läger en helg kan kosta 300 kronor medan att åka på ett internationellt läger oftast kostar flera tusen kronor.

Kolla vilken lokalförening som finns närmast dig och gå vidare till "Bli medlem". Sedan är det bara att anmäla sig till något av våra läger eller projekt.

Vad roligt att du är intresserad av CISV och vår verksamhet.

CISV är en fredsutbildande organisation som finns i många olika länder men vår verksamhet utgår från lokalföreningarna. En blir alltid medlem i en lokalförening nära där en bor och deltar i aktiviteter som den lokalföreningen antingen arrangerar eller deltar i. Det går bra att arbeta aktivt i lokalföreningen eller delta för ett visst uppdrag.

Mer info om vårt arbetssätt och våra grundtankar hittar du här på hemsidan. Du kan också gå in på lokalföreningarnas egna hemsidor och läsa mer om deras verksamhet.

Du kan läsa mer om CISV International på deras hemsida. Välkommen till CISV!

Våra lediga uppdrag finns alltid listade här på hemsidan. Det är bra om man är ledare för en grupp barn/ungdomar i närheten där man bor, för att det ska vara möjligt att lära känna dem och göra en bra förberedelse tillsammans inför att man deltar i det internationella programmet.

För att vara ledare krävs det att en deltar i CISVs nationella ledarutbildning som vi kallar Impact, som erbjuds främst under våren, och är förlagd till helger (fredag kväll till söndag eftermiddag).

Hör gärna av dig direkt till den/de lokalföreningar som finns i din närhet, så kan de berätta mer om vilka aktiviteter och uppdrag de har under den närmaste tiden. Vill du maila dem når du dem enklast via adressen "lokalforening@se.cisv.org", t.ex. stockholm@remove-this.se.cisv.org eller jonkoping@remove-this.se.cisv.org.