Event

Höstmöte med extra årsmöte 2017

This event has passed
7–8 oktober är det dags för årets nationella höstmöte. Höstmötet är för alla aktiva i lokalföreningarna och ska inspirera och vidga vyer för lokalföreningarnas verksamhetsutveckling. Innehållet i sessionerna lördag och och söndag baserar vi på de utmaningar ni har i lokalföreningarna. Höstmötet fungerar också som en nätverksträff för CISV-aktiva.

Det mesta och det bästa för din lokalförening

Välkommen till årets höstmöte! Fokusområde för CISV Sweden 2017 är lokalföreningsutveckling. En del av det är att förenkla för lokalföreningarna genom att sprida och vidareutveckla formulär, processer, arbetssätt etc. Styrelsen håller kontakt med lokalföreningarna och vi bestämde på årsmötet att starta en grupp som ska arbeta med lokalföreningsutveckling. En annan del är att årets höstmöte har fokus på områden som ska hjälpa engagemanget i lokalföreningarna, göra det enklare och ge ny energi!

På lördagen har vi bjudit in en inspirerande föreläsare: Åsa Gustafsson som själv har lång erfarenhet från ideellt arbete i organisationer och nu föreläser och fungerar som rådgivare om mångfald och tillgänglighet till både organisationer och företag. På söndagen har vi även ett extra årsmöte.

Förutom de olika sessionerna är höstmötet ett perfekt tillfälle att träffa varandra och utbyta erfarenheter. På extra årsmötet tas beslut som är viktiga för CISV Swedens framtid. Var med och påverka!

Målgrupp för årets höstmöte är lokalföreningsordföranden, kassörer, medlemsansvariga och lokala juniorrepresentanter (LJR´s). Givetvis är alla ni andra som vill vara med att utveckla organisationen välkomna också.

Missa inte Åsa Gustafssons interaktiva föreläsning 10 tips för tillgänglighet på lördagen. Den är full med konkreta tips på hur lokalföreningar kan jobba med inkluderande kommunikation, möten och sociala aktiviteter. Åsa som själv har lång erfarenhet från ideellt arbete i organisationer. Numera föreläser hon och fungerar som rådgivare om mångfald och tillgänglighet till både organisationer och företag. Här kan du läsa mer om Åsa Gustafsson.

Möteshandlingar

Dagordning
Program
Lista med höstmötets alla intressanta sessioner.

Av hänsyn till miljön har styrelsen beslutat att CISV Sweden inte skriver ut eller skickar handlingarna med post. Har du frågor om programmet? Kontakta Björn Kåberger i styrelsen: bjorn.kaberger@remove-this.se.cisv.org.

Anmäl dig redan nu

Längst ner på sidan finns en länk till anmälningssidan. Sista anmälningsdag är söndag 24 september.

Avanmälan

Om du skulle ångra dig kan du avanmäla dig senast måndag 2 oktober utan kostnad. Om du meddelar 3 oktober eller senare att du inte kan komma och inte hittar en ersättare tar vi ut en avgift på 250 kr.

Praktiskt

På lördagen startar vi kl 10.00 och mötet avslutas på söndagen kl 14. Det extra årsmötet har vi på söndag förmiddag.

Ta med egna lakan och handduk samt om du vill inomhusskor/varma sockar. Det är strikt att använda lakan – det går alltså inte att ha sovsäck på den här gården! Sovsalarna är en promenad bort.

Höstmötet kommer vara vegetariskt och laktosfritt.

Boende kommer att vara tillgängligt för de som önskar från fredagen. På kvällen serverar vi något enkelt att äta (t ex en pastasallad eller matiga mackor).

Du kan hitta personer att samåka med i Facebook-gruppen "Samåkning i CISV Sweden".

Gården där vi kommer att vara heter Eda lägergård, Eda koloniväg 7 i Knivsta.

Vägbeskrivning

Om du kommer på E4:an från Stockholm:
Ta av vid avfart Knivsta. Ni kommer nu in på väg 77. Ni kör till vänster mot Knivsta men strax ser ni Statoilmacken på vänster sida. Fortsätt 50 m förbi macken, ta av vid rondell till höger mot Lagga. Nästa vägskäl, efter cirka 5 km, tar ni till höger mot Östuna. Efter endast cirka 100 meter ta till vänster. Det står Lagga 2 på ena skylten. Nästa vägskäl är i Lagga. Där tar du av till höger mot Årby 2. Åk förbi kyrkan och cirka 1 km, där står skylten Eda 4 mot vänster. Nu är du inne på en grusväg. Efter cirka 3,5 km (brevlådor på vänster sida) finns första skylten som visar mot Eda Lägergård, ta till höger. Efter några hundra meter ta till vänster, ny skylt Eda Lägergård. Åk sedan rakt fram till nästa skylt Eda Lägergård. Du är framme.

Tag tåget till Knivsta station
Om du kommer med tåg från Stockholm tar du SL-pendeln 38 mot Uppsala och kliver av vid Knivsta station ca. 46 minuter från Stockholm city. Från Uppsala tar du SL-pendel tåg 36 eller 38 mot Tumba eller Älvsjö och kliver av vid Knivsta station ca. 8 minuter från Uppsala Centralstation. Från Knivsta station kommer bilar att gå till lägergården. Räkna med att bilresan tar ca 25–30 min.
(Obs! Det går inga bussar till lägergården!)

Extra årsmöte söndag 8 oktober

Det extra årsmötet kommer att vara på söndagen den 8 oktober och handlar främst om val till de nationella kommittéerna. Är du intresserad eller vet du någon som skulle passa bra i en kommitté, kontakta valberedningen på valberedningen@remove-this.se.cisv.org

Det går bra att vara med som åhörare på det extra årsmötet, för den som vill det. För vår planering är det bra om du i så fall meddelar lite i förväg att du kommer, men du behöver inte anmäla dig i lika god tid som den som deltar i hela programmet och/eller som den som övernattar. Skicka i så fall ett mejl till gs Karin Ploen secretary@remove-this.se.cisv.org och meddela att du kommer till det extra årsmötet

Motioner

Ett sätt som enskilda medlemmar, lokalföreningar och kommittéer kan använda för att påverka CISV Sweden är att lämna in motioner. En motion kan vara till exempel ett förslag på att förändra något eller om hur resurser ska prioriteras. Här kan du läsa mer om mötesteknik och ladda ned en mall för motioner. Senast fredag 15 september behöver vi få in era motioner. Motioner som kommer in efter det behandlas av årsmötet endast i mån av tid. Maila era motioner (eller frågor om motioner) till CISV Swedens generalsekreterare (secretary@remove-this.se.cisv.org).

Ur CISV Swedens stadgar § 17:

En motion har inkommit i stadgeenlig tid om den anmälts till styrelsen senast sex veckor före ordinarie årsmöte eller tre veckor före extra årsmöte. Motioner som anmälts för sent behandlas av årsmötet i mån av tid efter att behandling av övriga ärenden skett och i den ordning de inkommit.

Motion om ändring av stadgan eller upplösning av organisationen får endast tas upp till behandling om den anmälts i stadgeenlig tid.

Styrelsens tolkning av stadgan är att antal veckor före årsmöte/extra årsmöte räknas från fredag kväll innan mötet startar.

Kostnader

Lokalföreningar: CISV Sweden står för kost, logi och deltagaravgift för två deltagare per lokalförening. Viktigt är att när ni anmäler er anger vem som är representant på det extra årsmötet för er lokalförening. 

Nationella kommittéer och arbetsgrupper: CISV Sweden står för resa, kost, logi och deltagaravgift för en representant per kommitté eller arbetsgrupp, samt för alla som kandiderar till nyval till en kommitté.

Nationella juniorrepresentanter (NJRs): CISV Sweden står för resa, kost, logi och deltagaravgift för tre NJRs.

Styrelsen, anställda, valberedningen och mötesfunktionärer: CISV Sweden står för resa, kost, logi och deltagaravgift.

Ytterligare deltagare: Ytterligare personer som önskar delta är mycket välkomna (i mån av plats). Kostnaden är 350 kr lördag–söndag eller 450 kr fredag–söndag (inklusive kost, logi och deltagaravgift). Betalningen sker genom faktura efter anmälan.

Ersättning för utlägg

När du har gjort ekonomiska utlägg för CISV Swedens räkning ansöker du om ersättning genom att fylla i formuläret Rese- och kostnadsersättning. Skicka det tillsammans med kvitton/biljetter till CISV Swedens kassör. Kontaktuppgifter hittar du i formuläret.

Eventuella allergier och matval

Fyll i rutan "Allergi/matval" i formuläret om du har någon allergi eller specifika önskemål om matval.

Särskilda önskemål

CISV Sweden strävar efter absolut tillgänglighet. Om något av nedanstående gäller för dig, var vänlig uppge det i din anmälan under "Särskilda önskemål", så ordnar vi det tillsammans:

  • ditt trosutövande påverkar ditt deltagande under helgen,
  • du har begränsade kunskaper i svenska,
  • du använder/behöver hjälpmedel för ökad funktionalitet,
  • du har ett hälsotillstånd som vi utifrån ett riskhanteringsperspektiv bör känna till,
  • du har önskemål gällande sovplats (annars tas ingen hänsyn till kön vid fördelning av sovrum).

Praktisk information

Datum

Startdatum: 2017-10-07
Slutdatum: 2017-10-08

Plats

Eda lägergård; Eda koloniväg 7, Knivsta

Media