Event

PreImpact 20-22 oktober

This event has passed
Ska du delta på en internationell utbildning under vintern och ännu inte deltagit på ett PreImapct? Eller är du RM ansvarig i din lokalförening? Då ska du anmäla dig till denna utbildning!

Under helgen kommer du att få utbildning i vad ett YM, Village eller IPP är. Om du deltar för att du är RM local får du istället utbildning av RM-kommittén. Det kommer vara både generella, fokus på ett utbildningsområde och programspecifikasessioner. Allt för att du ska känna dig mer förberedd inför ditt internationella program. Tidigare deltagare delar med sig av sin erfarenhet och utbildar dig för att du ska få bästa möjliga upplevelsen.

Datum och tid: kl 20.00 den 20/10 till kl 14.00 den 22/10, 2017
Plats: Frustunaby Scoutgård, Gnesta
Frågor: impact@se.cisv.org
Ansvariga lokalföreningar: CISV Strängnäs och CISV Håbo

 

Målgrupp

Step Up-delegationer (både deltagare och ledare) från:

 • YM-deltagare
 • YM-ledare
 • YM-stab
 • IPP-deltagare
 • Village-ledare
 • RM-local

Anmälan

PreImpact är obligatoriskt för alla som ska delta i ett internationellt program. Längst ner på sidan finns det en anmälningslänk. Sista anmälan är 2 veckor före utbildningens start, alltså 6 oktober. Se till att boka din resa innan du anmäler dig så du kan uppge den informationen i din anmälan.

Utbildningen finns som evenemang på Facebook. Tacka ja där när du har anmält dig och använd gärna forumet för att kommunicera om till exempel samåkning med övriga deltagare.

Du kan också hitta personer att samåka med i Facebook-gruppen "Samåkning i CISV Sweden".

Frågor till ansvarig för helgen ställs bäst via mail.

 

Vägbeskrivning

Lägergården ligger 6,7 mil från Stockholm. Du tar dig till Gnesta station, som är den närmaste stationen med kollektivtrafik. Vi hämtar upp dig där, alternativt att du vill ta en promenad på 15 min. Skriv i din anmälan om du vill ha skjuts sista biten.

Ditresa:

Från Stockholm central: Ta pendeltåg eller regionaltåg mot Gnesta. Om du tar pendeltåg byter du pendel i Södertälje hamn och går sedan av vid Gnesta station. Därifrån kan du gå till lägergården eller om du i anmälan skrivit att du vill ha skjuts kommer vi att hämta upp dig för att köra den sista biten till lägergården. Tågresan tar ca 1 timme. Bilresan tar ca 3 minuter.

Från Södertälje Syd: Om du kommer med tåg via Södertälje Syd åker du inte vidare till Stockholm Central. Gå istället av och ta SJ regionaltåg eller SL pendeltåg till Gnesta. Därifrån kan du gå till lägergården eller om du i anmälan skrivit att du vill ha skjuts kommer vi att hämta upp dig för att köra den sista biten till lägergården. Tågresan tar ca 35 minuter. Bilresan tar ca 3 minuter.

Promenad från stationen: Det går också bra att promenera från Gnesta 15 minuter. Fortsätt i tågets riktning, gå ned till tunneln mot höger fortsätt på gångvägen mot Frustuna kyrka. Lägergården ligger efter en liten uppförsbacke, som du hittar i anslutning till Frustuna kyrka.

Hemresa:

Boka din hemresa från Gnesta efter klockan 14.30 för att hinna med hela utbildningen. Du går till Gnesta station på 15 minuter eller om du i anmälan skrivit att du vill ha skjuts kommer vi att skjutsa dig till Gnesta station efter att kursen avslutats.

OBS!

Om du av någon anledning inte kan komma fram i tid eller måste åka tidigare så måste du kontakta utbildningssamordnaren i god tid i förväg (dock senast 2 veckor innan) och få detta godkänt. 

Rabatt på SJs tågbiljetter

Reser du med SJ till utbildningen kan du få rabatt på din resa. Klicka här för att läsa mer om hur du går tillväga.

 

Praktiskt

Vid avanmälan senare än måndagen före utbildningen, eller om du är anmäld och inte dyker upp, betalar du en kostnad på 250 kr.

Maten på alla Impact-helger är vegetarisk, lakto-ovo vegetarisk (alltså inte kött, fågel eller fisk, men ägg och mjölkprodukter går bra).

Packa kläder för inom- och utomhusaktiviteter, sängkläder, inomhusskor, anteckningsblock och penna. Det kan vara bra att ta med ett extra par strumpor ifall det är kyligt längs med golven.

Möjligheten att endast delta på delar av helgen erbjuds inte.

 

Eventuella allergier och matval

Fyll i rutan "Allergi/matval" i formuläret om du har någon allergi eller specifika önskemål om matval.

 

Särskilda önskemål

CISV Sweden strävar efter absolut tillgänglighet. Om något av nedanstående gäller för dig, var vänlig uppge det i din anmälan under "Särskilda önskemål", så ordnar vi det tillsammans:

 • ditt trosutövande påverkar ditt deltagande under helgen,
 • du har begränsade kunskaper i svenska,
 • du använder/behöver hjälpmedel för ökad funktionalitet,
 • du har ett hälsotillstånd som vi utifrån ett riskhanteringsperspektiv bör känna till,
 • du har önskemål gällande sovplats (annars tas ingen hänsyn till kön vid fördelning av sovrum).

 

Om utbildningen

CISV arbetar med upplevelsebaserat lärande och fredsutbildning för aktivt världsmedborgarskap. Impact är CISV Swedens utbildning i ledarskap, projekt och fred. Metoderna är interaktiva och varierande och utvecklar deltagarnas attityder, kunskaper och färdigheter samtidigt som man har roligt tillsammans. En viktig del i utbildningen är mötet och utbytet mellan deltagarna och det nätverk av vänner som uppstår genom detta.

Impact är till för dig som vill utmana och utveckla dig själv. Utbildningen ger verktyg för att skapa fredsutbildning och består av tre delar: A) generella kompetenser, B) utbildningsområde, samt C) fördjupande utbildning i ditt CISV program.

A) Generella kompetenser

De generella kompetenserna är ledarskap, fredsutbildning, konflikt och riskhantering, grupprocesser och -dynamik, aktivitetsplanering, mål och utvärdering samt upplevelsebaserat lärande.

B) Utbildningsområde

CISV International arbetar med fyra stycken utbildningsområden; mänskliga rättigheter, hållbarhet, mångfald och konflikthantering. Under 2017 fokuserar vi på mänskliga rättigheter.

C) Fördjupande utbildning i ditt CISV-program

De programspecifika sessionerna är anpassat för det program som du ska delta på. Den delen innehåller frågor om programmets mål, rollfördelning under programmet, regler man måste förhålla sig till mm. 

Innan du kommer till PreImpact ska du ha fått grundläggande kunskaper om CISV som organisation, programmets innehåll och upplägg samt information om fondansökningar och formulär av din lokalförening.

Praktisk information

Förening: CISV Sweden

Datum

Startdatum: 2017-10-20
Slutdatum: 2017-10-22

Plats

Frustunaby, Gnesta

Arrangör

Utbildningssamordnare Anna Edlund
E-postadress impact@se.cisv.org