16-20 år gammal?

16-20 år gammal?

Viktig information till dig som ska söka program 16+

Vi har ett digitalt ansökningsverktyg, de som vill ansöka som deltagare som JC på Village, Seminar Camp, YM från 16 år och IPP gör det direkt i ett formulär under ”Lediga uppdrag” på hemsidan. (http://www.cisv.se/lediga-uppdrag/)

Ansökningarna kommer att gå till så att du som söker klickar på Engagera dig, Lediga uppdrag på den nationella hemsidan, väljer sedan ett uppdrag och klickar på det i vänsterkolumnen. Då ser du mer information om det uppdraget och längst ned öppnas formuläret för ansökan där du fyller i namn och kontaktuppgifter mm. Den som söker Youth Meeting ska också ladda upp en kopia på sitt pass eller annan id-handling. Här går det också bra att markera alla uppdrag inom samma program (Youth Meeting respektive Seminar Camp) som du vill ansöka till. När det gäller juniorledare (JC) på Village går det inte att välja ett enskilt läger, utan det är uppdraget som JC man söker.

Bekräftelsemejl

När den sökande fyllt i alla uppgifter och klickat på ”skicka” får den sökande ett mejl med en länk i för att bekräfta sin ansökan. Det måste göras inom två dagar för att ansökan ska vara giltig.

Ansökan till Youth Meeting från 16 år är komplett efter den bekräftelsen.

Ansökan till Seminar Camp och IPP är uppdelad i två steg.

När den sökande bekräftat sin ansökan genom att klicka på länken i mejlet kommer steg två i ansökan där den sökande får berätta lite om sig själv och tidigare erfarenheter.

Ansökan som juniorledare (JC) på Village är uppdelad i tre steg.

När den sökande bekräftat sin ansökan genom att klicka på länken i mejlet kommer steg två i ansökan där den sökande får berätta lite om sig själv och tidigare erfarenheter. Här ska den sökande också ladda upp två referensbrev från personer som känner den som söker. Referensbreven ska vara på engelska och ifyllda i ett formulär, som du laddar ned här: länk till formulär för referensbrev.

Därefter skickas ansökan (via mejl) till den sökandes lokalförening som i sin tur får svara på några frågor om hur den sökande fungerar i grupp och som ledare samt om den sökandes engagemang i lokalföreningen.

Den som inte får en plats i första ansökningsomgången i december erbjuds att stå på väntelista. Då har du chans att bli erbjuden en plats senare om någon skulle tacka nej eller om vi får fler platser.

Sista ansökningsdag är den 20 november 2016!

Juniorledare (JC)

Som juniorledare är du länken mellan barnen och de andra ledarna och du är fri att utforma din roll utifrån de barn och andra vuxna som finns på lägret. Du ska tycka att det är roligt att kommunicera och samarbeta med andra och vara sugen på att utveckla ditt eget ledarskap.

Du kommer att vara en aktiv del av planeringen och genomförandet av lägret och aktiviteterna. Att vara på läger innebär att du kommer att vara en viktig del av den sociala gemenskap som finns. Inte alla som åker på läger är duktiga på engelska, en del deltagare kommer också att vara blyga, då har du en viktig roll i att få deltagarna att känna sig trygga och genomföra aktiviteter tillsammans.

Som juniorledare kommer du att utveckla dina färdigheter att planera och jobba i team. Du kommer att få praktisk erfarenhet av fredsutbildning och konflikthantering samt att lära dig att ta ansvar i ett team och utveckla dina ledaregenskaper.

Juniorledare (JC) kan man vara när man är 16-17 år. Det innebär att man måste vara/fylla 16 eller 17 år någon dag under perioden 1 juni till 31 augusti för sommarbarnbyar. För barnbyar under vinterhalvåret gäller att den sökande ska vara/fylla 16 eller 17 år någon dag under perioden 1 november till 31 januari.

Vill du söka som JC?

Ansökningarna ska ske online, se ovan.

YM 16+

Du som är 16+ och vill åka på Youth Meeting ska söka nationellt. Detta gör vi för att alla grymma juniorer ska kunna söka alla platser.

På 16+ läger har deltagarna stor frihet att påverka, planera och utvecklas tillsammans. Det bästa med Youth Meeting är att det är högt tempo och väldigt lärorikt.

Det finns YM för 16-18 år respektive från 19 år och uppåt.

Ansökningarna ska ske online, se ovan.

Seminar Camp

Ett seminarieläger är ett 21 dagar långt projekt i lägerform för 17-18-åringar någonstans i världen. På lägret kommer du tillsammans med 18-28 andra deltagare ha ansvar för tema, beslutsprocesser, dagsschema och innehåll med seminarier i fokus. Projektet är intensivt och interkulturellt upplevelsebaserat där ni lär er att samarbeta, ta stort ansvar, om demokrati och konflikthantering.

Ansökningarna ska ske online, se ovan.