Nyhetsarkiv

Vi söker juniorledare 18-20 år till sommarens Interchange med Frankrike

Vill du åka som juniorledare på CISV Stockholms interchange med Paris?!

Som ledare för ett Interchange bör du ha ett intresse för att organisera och koordinera då en stor del av uppdraget innebär praktisk koordination av en stor grupp ungdomar. Du bör vara intresserad av att utveckla dina personliga ledaregenskaper, samarbeta i team med andra vuxna och arbeta med ungdomarnas gruppdynamik och de processer som följer med detta.

Före och under utbytet sitter du som spindeln i näten tillsammans med ledarna och partnerlandets juniorledare och skall tillsammans planera genomförandet av utbytet mellan familjerna. Inom den egna gruppen arbetar ni med temat och diskuterar detta samtidigt som ni förbereder deltagarna och familjerna på vad utbytet kommer att innebära. För att klara av att genomföra uppdraget bör du bo i närheten av (på samma ort som) deltagarna/lokalföreningen så att ni enkelt kan träffas regelbundet, före, under och efter utbytet.

För att bli juniorledare ser vi gärna att du har tidigare erfarenhet av CISV och är intresserad av att arbeta med såväl ungdomar som med deras föräldrar. Under tiden i Sverige bor den Franska juniorledaren hemma hos dig och i Frankrike bor du hemma hos den Franska juniorledaren.

Före uppdraget behöver du gå CISV Swedens Impact-utbildning i ledarskap, projekt och fred som hålls fredag 13—söndag 15 april. Utbildningen är avgiftsfri. Lägret är planerat till perioden 29 juni—27 juli.

Kontakta Thérèse Giertta Augustsson för mer information och välkommen med din intresseanmälan!