Bloggarkiv

Kategori

Det finns inga kategorier.

Ämne

Ändra inställning!

All elektronik vi använder drar energi och nu är det dags att minska datorns energianvändning

Dagens uppdrag handlar om energi. Vi har tidigare skrivit om vikten av att stänga av sina produkter på riktigt och inte bara ha dem på standby. Det gäller också för våra datorer. Datorer brukar dessutom gå att ställa in så att de drar mindre energi. Kolla om din dator har ett energisparläge eller någonting liknande. Kom också ihåg att dra ut laddkabeln när den inte används. 

Men själva datorn då? Det finns faktiskt miljömärkningar för elektronik t ex TCO och Svanen. En kan också titta efter märkningen Energy Star som tilldelas elektronik med låg energiförbrukning. Det kan också vara en bra idé att titta på rankningar och listor över elektronikföretag och deras hållbarhetsarbete. En annan viktig aspekt är att använda datorn i flera år. Att köpa nytt hela tiden är generellt sett dåligt för miljön. Så kolla upp hur det ser ut med garantier och eventuella framtida reparationer. 

Så lite tips för dig som behöver ny dator och vi alla kan gå in och kolla inställningarna och bli bättre på att stänga av datorn när den inte används. 

Lycka till!