Bloggarkiv

Kategori

Det finns inga kategorier.

Ämne

Flytta ihop!

Singelhushåll är sämre för miljön, flytta ihop med någon du gillar.

Singelhushåll har generellt sett större miljöpåverkan än hushåll med flera personer. Många av er bor säkert hemma med familjen och då har ni i stort sett redan klarat det här uppdraget. Andra kanske redan har en sambo, men till alla er som bor ensamma eller kanske ska flytta snart, så kan det vara värt att fundera på att dela boende med någon. 

Det går åt mindre energi per person om en delar bostad. Det går ju åt ungefär lika mycket energi för att värma upp en lägenhet oavsett om det är en eller två som bor där. Ofta slängs det dessutom mindre mat om det är flera i hushållet. Då hinner maten ätas upp innan den blir dålig. Det är ju inte allt som går att köpa i små förpackningar eller som går att frysa in om en har köpt stora förpackningar.

Så om det är dags att flytta så fundera på om det finns någon ni kan tänka er att dela boende med. Om ni redan delar med någon så är ni ju klara med det här uppdraget utan att ha behövt ändra någonting. Men då kanske det finns andra uppdrag som ni kan hjälpas åt med :) 

Lycka till, och glöm inte sommartävlingen!

http://www.cisv.se/strangnas/blogg/inlagg/sommartavling/