Bloggarkiv

Kategori

Det finns inga kategorier.

Ämne

Förnyelsebar energi

Vet du vad du har för el hemma? Det är dags att ta reda på det!

Maj har kommit igång och med röda dagar och fint väder har det varit lite segt att komma igång med uppdragen den här månaden. Men här kommer då iaf det första uppdraget denna månaden. Det handlar om vilken typ av el du använder hemma. 

Jag har kollat upp mitt eget elavtal och jag betalar idag för förnyelsebar energi. Det som ni ska göra är att kolla era elavtal och se om ni har förnyelsebar eller fossil el. Om ni inte har förnyelsebar så kolla med ert elbolag om de har något sådant alternativ, annars är det bara att byta. 

Varför ska vi då ha förnyelsebar energi? Energi som utvinns ur olja eller kol är fossil som har stor negativ miljöpåverkan jämfört med förnyelsebara energikällor som vind, sol och vatten. De som pekar på nackdelar brukar säga att förnybart är dyrare, men utvecklingen har gått framåt och det har blivit billigare med förnybar energi. Dessutom är kostnaderna för klimatförändringarna som orsakas av fossila energikällor otroligt mycket dyrare än solceller och vindkraftverk. 

Så, kolla ert elavtal eller fråga era föräldrar vad ni har för el. 

Lycka till och glöm inte att maila oss på raddavarlden@remove-this.se.cisv.org och berätta om ni har utfört något uppdrag!