Bloggarkiv

Kategori

Det finns inga kategorier.

Ämne

Gör egen hudvård!

DIY-tips på egen hudvård

Det här är lite på samma tema som uppdraget att skaffa en ny frisyr. Det finns massor med ämnen i hudvård som är eller misstänks vara skadliga för hälsa och miljö.

Någonting som har fått stor uppmärksamhet på sista tiden är mikroplast. Det finns i bl a kroppsskrubb, duschgel och ansiktsrengöring. När vi har använt kroppsskrubben sköljs den av och de små plastkornen hamnar i sjöar och hav där de försämrar hälsan och tillväxten hos djuren. Den mikroplast som kommer från hudvårdsprodukter är relativt liten jämfört med t ex bildäck eller kläder men det är lätt att låta bli. Ett alternativ till en kroppsskrubb med mikroplast är att göra en egen. Det allra enklaste är att blanda olivolja med strösocker. Det funkar alldeles utmärkt.

En av mina favoriter är att göra egen hårinpackning med kokosolja och honung. Jag brukar blanda lika delar honung och kokosolja och applicera det i blött hår. Låt det gärna sitta i håret i 20 minuter innan du sköljer. 

Om du vill hitta fler bra tips på egen hudvård så vill jag dela med mig av två tips:

Organic Makers receptblogg:http://www.organicmakers.se/receptbloggen/ 

Evelinas Ekologiskas hemmagjorda hudvård: http://www.evelinasekologiska.se/search/label/Hemmagjord%20Hudv%C3%A5rd

Har ni några egna favoritrecept på hud- eller hårvård? Maila oss på raddavarlden@remove-this.se.cisv.org innan den 31 maj så kan du vinna ett biopresentkort. Läs mer här.