Bloggarkiv

Kategori

Det finns inga kategorier.

Ämne

Hemester

Nu är det sommar och högsäsong för semestrande. Dagens uppdrag är att semestra på hemmaplan.

Semester innebär för många långa resor, ofta med flyg utomlands. Men idag är det dags att ta en titt på vad ditt närområde erbjuder. Det finns massor av saker att hitta på hemma. Om ni bor på en väldigt liten ort så kan en också hitta bra semestrande i Sverige och då ta tåget till semestermålet. 

Flygresor är en stor miljöbov och vi flyger mer och mer. Det har också blivit billigare och vi är många som har haft den paradoxala upplevelsen att det kan vara billigare att flyga än att åka tåg. Semesterresan kan bli din största miljöbov, speciellt om du flyger utomlands ofta. 

Vad kan en då hitta på hemma? För er som gillar friluftsliv så är det bara att kolla upp om det finns någon vandringsled i närheten eller varför inte paddla kanot i någon insjö? Om det är hotell och lyx som lockar så kan det vara trevligt att ta in på ett hotell i en stad i närheten, bara för att se någonting annat. Det finns oftast massor med museum i närheten, har du verkligen besökt alla? Det kan vara ett bra tips att bläddra i en turistbroschyr för din egen stad. Du kan upptäcka massor av intressanta saker att göra. Är det tråkigt i hemstaden så kan du alltid ta tåget till en annan stad. Det finns så mycket fint att uppleva i närheten så en behöver faktiskt inte flyga utomlands varje gång det är dags för semester. 

Skriv och berätta om din hemester så har du dessutom chansen att vinna ett biopresentkort! 

Lycka till! 

http://www.cisv.se/strangnas/blogg/inlagg/sommartavling/