Bloggarkiv

Kategori

Det finns inga kategorier.

Ämne

Hur räddar en världen?

Hur ska vi egentligen bära oss åt för att rädda världen under året som kommer? Ett nyårslöfte som kan tyckas stort och svårt men vi ska iaf försöka.

Nu är det alltså dags. Det nya året har börjat och ledigheterna kring jul och nyår är slut. Då är det också dags att t tag i alla nyårslöften. Vårt nyårslöfte är inte något av de gamla vanliga om att gå ner i vikt, börja träna eller sluta med diverse dåliga vanor. Nej, vi ska rädda världen. 

Det kanske kan tyckas svårt, stort och nästintill omöjligt för oss att rädda världen men vi tycker att om en inte ens försöker då misslyckas en innan det ens är påbörjat. Så vi ska helt enkelt rädda världen. 

Ni kanske undrar vad det är vi ska rädda världen ifrån och det handlar helt enkelt om hållbarhet. Hållbar utveckling är det temat som vi kommer att fokusera på under 2016 och vi har valt att starta ett projekt där vi ska utföra en mängd olika uppdrag under året. Varje uppdrag är ett sätt att leva lite hållbarare i vardagen. 

Uppdragen kommer vi att hämta från boken Uppdraget rädda världen som är utgiven av förlaget Nicotext. 

Tanken är att vi ska tänka efter och bli utmanade att förändra våra egna vanor. Vissa saker kanske vi redan är rätt bra på medan vissa uppdrag nog kan bli lite knepiga. Det ska bli ett spännande år och vi hoppas att många av er vill vara med och rädda världen tillsammans med oss. 

I början på varje månad kommer vi att lägga upp en översikt över månadens uppdrag och lite info om vad de går ut på. Vi kommer också att berätta om månadens pris för all ni som deltar och gör uppdragen själva kommer att ha möjligheten att vinna ett fint pris! Sedan kommer vi under månaden att uppdatera bloggen med inlägg där vi berättar hur det går för oss med uppdragen. 

Det kommer att bli ett spännande år och vi hoppas att många av er är med oss när vi ska äta vegetariskt, läskstrejka, sjunga i duschen, kontakta politiker och kramas.