Bloggarkiv

Kategori

Det finns inga kategorier.

Ämne

Lågenergikväll

Rädda världen tillsammans med CISV Strängnäs. Vi utför uppdrag ur boken Uppdraget Rädda Världen under året. Dagens uppdrag är att ha en mysig lågenergikväll!

Sverige är ett av de länder där det används mest energi per person. Energin används på olika sätt t ex transport, industri och bostäder. Hemma används den största delen av energin till uppvärmning, sedan används ungefär lika mycket till varmvatten och hushållsel. I hushållselen ingår all energi som går åt till våra lampor, datorer, plattor och telefoner. Ett sätt att minska sin energiförbrukning är att släcka lampor som inte används och stänga av elektronik som inte används. Vi har tidigare haft uppdrag som handlat om att stänga av saker på riktigt istället för att bara ha dem på stand by. Idag handlar det om någonting annat, nämligen att ordna en lågenergikväll. 

Vi gör av med massor av energi och dagens uppdrag handlar om att umgås utan att göra av med massor av energi. Så samla ihop familjen, några vänner eller mys själv. I stället för att göra någonting som drar energi som t ex titta på film eller spela tv-spel tillsammans så ska ni ha en lågenergikväll. Ni kan t ex byta lamporna mot värmeljus och spela sällskapsspel. Om du är ensam kan du tända ljus och njuta av en bok istället för att sitta framför tv, dator eller surfplatta. 

Lycka till och glöm inte att maila oss på raddavarlden@se.cisv.org och berätta hur det går. Då har ni dessutom chansen att vinna biopresentkort! 
http://www.cisv.se/strangnas/blogg/inlagg/novembertavling/