Bloggarkiv

Kategori

Det finns inga kategorier.

Ämne

Lovebomba #mothatbrott

Ett av uppdragen var att kontakta en politiker och fråga vad de gör för miljön. Här är en lite annan tolkning av uppdraget.

Att kontakta politiker och berätta vad en tycker och ta reda på vad de tycker är så viktigt. Politikerna är de som vi har valt ska representera oss och ibland håller vi med dem medan vi andra gånger tycker att de är helt ute och cyklar. Det som är viktigt är att använda sina möjligheter att påverka politiker och berätta vad en tycker. 

En något fri tolkning av att kontakta en politiker och fråga vad de gör för miljön är därför att lovebomba mot hatbrott. Svenska FN-förbundet, som CISV Sweden är medlemmar i, uppmanar nu alla att lovebomba politiker. De skriver så här: 

När flyktingförläggningar brinner, när elever och lärare attackeras i skolan och näthatet sprider sig har vi ett gemensamt ansvar att agera. 

Kärlek är starkare än hat. För att få Sveriges politiker att ta frågan om hatbrott på allvar tänker vi skicka kärleksbrev till regeringen. Vill du vara med i vår lovebomb?

Så nu vill vi att alla ska gå in på länken nedan och lovebomba #mothatbrott!

http://mothatbrott.fn.se/