Bloggarkiv

Kategori

Det finns inga kategorier.

Ämne

Plantera någonting

Det är inte utan anledning som skogarna kallas jordens lungor. Plantera en växt som kan hjälpa till att binda koldioxid!

Växter och träd binder växthusgasen koldioxid och kan hjälpa till att minska klimatförändringarna. Tyvärr ökar inte mängden skog på jorden utan vi har stora problem med avskogning. När vi hugger ner träd snabbare än nya växer upp så blir det problem. Den koldioxid som varit bunden i träden hamnar i atmosfären och om inte träden ersätts av nya i samma takt som de huggs ner så får vi mer koldioxid och det bidrar till klimatförändringar. Därför måste vi ta hand om de skogar vi har, återplantera skog och motverka avskogning. Dagens uppdrag går ut på att plantera någonting som kan hjälpa till att binda en del koldioxid. Det behöver inte vara ett träd, utan ni planterar det ni har möjlighet att plantera. Själv har jag planterat alla möjliga grönsaker på balkongen. Det är fint, trevligt och gott.

Men det finns naturligtvis mer en kan göra än att plantera någonting själv hemma. Några bonusuppdrag skulle kunna vara att skänka pengar till en organisation som skyddar skog eller planterar träd och att köpa FSC-märkt eller återvunnet papper. FSC betyder att pappret kommer från hållbart skogsbruk.

Lycka till med era planteringar och glöm inte att tävla!

http://www.cisv.se/strangnas/blogg/inlagg/sommartavling/