Bloggarkiv

Kategori

Det finns inga kategorier.

Ämne

Sopig konst

Rädda världen tillsammans med CISV Strängnäs. Vi utför uppdrag ur boken Uppdraget Rädda Världen under året. Idag bjuder vi på ett inlägg fullt av bilder. Bli inspirerad och skapa något eget!

Idag är det vår medlem Lena som får stå för inspirationen. Dagens uppdrag handlar om att skapa konst av sopor och här är Lena något av en expert. När någonting är färdiganvänt och nästa steg är att kasta det så kan ett bra alternativ vara att låta det bli någonting annat. När en tar avfall och gör någonting bättre av det än det var innan så kallas det upcycling. Det är en sammanslagning av recycling och up. Tanken är att en ska se avfallet som en resurs och göra någonting nytt av det som är lika bra som den ursprungliga produkten. Det finns t ex företag som tar tillvara på gamla luftballonger och syr kläder av tyget. I grunden handlar det om att förlänga produkters livscykel och se till att de används under en längre tid.

Här kommer bilder på flera saker som Lena har skapat. Så titta igenom bilderna, bli inspirerad och sätt igång att skapa något eget!

Här är en julgran som är gjord av tomflaskor

Stolar klädda i cykelslang

En cykeltrofé 

Ett elefanthängsmycke gjort av en gaffel 

Ett hängsmycke gjort av en sked

Lycka till och glöm inte att maila oss på raddavarlden@se.cisv.org och berätta hur det går. Då har ni dessutom chansen att vinna biopresentkort! 
www.cisv.se/strangnas/blogg/inlagg/oktobertavling/