Bloggarkiv

Kategori

Det finns inga kategorier.

Ämne

Take away i egen mugg

Skippa engångsmuggen - ta med en egen!

Generellt sett är engångsprodukter sällan en bra idé eftersom det går åt mycket resurser för att tillverka någonting som bara används en enda gång och sedan ska avfallet tas om hand. Så det går åt onödigt mycket resurser per användning och det orsakar onödigt mycket avfall.

Engångsmuggar är sämre för miljön än flergångsmuggar. Det är förvånansvärt många som har hört att porslinsmuggar faktiskt är sämre än pappersmuggar. Det stämmer bara om du använder porslinsmuggen väldigt få gånger. Om vi tittar på hela livscykeln så vinner porslinsmuggen om du använder den ett visst antal gånger. Det varierar lite hur många gånger du behöver använda porslinsmuggen för att den ska vara bättre. Det beror lite på vilken diskmaskin som används och hur de olika muggarna tillverkats osv. Men så länge du inte använder porslinsmuggen som en engångsmugg så är den en vinnare! 

Dagens uppdrag är att ta med egen mugg/kopp när du köper take away-kaffe (eller te!). Jag har faktiskt varit med om att få rabatt på några kaféer för att jag har haft med mig egen mugg. Vår medlem Anna har redan klarat av det här uppdraget. Själv har jag inte köpt något take away den här månaden, men jag använder bara min egen mugg på jobbet, istället för pappersmuggarna.

Hur gör ni? Är det någon som har testat att ta med egen mugg när ni köper take away?