Bloggarkiv

Kategori

Det finns inga kategorier.

Ämne

Varje gång du gasar gråter en isbjörn

Rädda världen tillsammans med CISV Strängnäs. Vi utför uppdrag ur boken Uppdraget Rädda Världen under året. Dagens uppdrag handlar om att lappa stadsjeepar.

När det handlar om klimatförändringar så är det bilen, biffen och bostaden som står för vår största påverkan. Idag handlar det om bilen. Det är naturligtvis viktigt att åka mindre bil och i första hand välja kollektivtrafik men iland så måste en åka bil. Ibland finns det helt enkelt inget alternativ och ibland är det helt enkelt omotiverat krångligt med kollektivtrafiken. Men då ska en naturligtvis tänka på vad en har för bil. Det sämsta är att ha en stor törstig bil som drar mängder av bensin och som körs ofta. Dagens uppdrag handlar om att gå ut och hitta en sådan bil och lappa den. I boken Uppdraget Rädda Världen finns det färdiga lappar som en kan sätta på bilarna. Ni som inte har boken kan göra en egen lapp. Rita en isbjörn på ett papper och skriv “Varje gång du gasar gråter en isbjörn och haven stiger”. Sätt lappen på en jeepförares bilruta.

Lycka till och glöm inte att maila oss på raddavarlden@se.cisv.org och berätta hur det går. Då har ni dessutom chansen att vinna biopresentkort! 
http://www.cisv.se/strangnas/blogg/inlagg/radda-varlden-och-vinn/