Event

CISV Swedens årsmöte 2017

This event has passed
Välkomna till CISV Swedens årsmöte! Den 11–12 mars träffas vi i Habo utmed Vätterns kust för vårt årsmöte.

Vi ska gå igenom verksamhetsåret 2016 och ni ska gemensamt bestämma fokus för 2017. I vanlig ordning har ni ett antal val som ska göras, motioner som ni ska besluta om samt andra frågor som behöver tas upp och diskuteras av er lokalföreningar.

Ta chansen att förutom vara med och påverka CISV Swedens verksamhet även umgås med kollegor från de andra lokalföreningarna, representanter från de nationella kommittéerna och styrelsen.

Till årets möte har vi bjudit in Jonas Alberoth som arbetar som stf generaldirektör för Folke Bernadotteakademin (FBA). FBA är myndigheten för fred, säkerhet och utveckling. De arbetar med internationella fredsinsatser och utvecklingsarbete och bedriver utbildning, forskning och metodutveckling för att stödja freds- och statsbyggande i konflikt- och postkonfliktländer. FBA bidrar även med civil personal och expertis till freds- och valobservationsinsatser som leds av EU, FN och OSSE. Jonas kommer att berätta för oss om deras verksamhet samt om hans egen väg från aktiv CISVare till den roll som han har idag.

CISVs utbildningstema 2017 är Mänskliga rättigheter (MR). Hur vi på bästa och mesta sätt kommer att arbeta med detta under året ska vi prata om. Vi ska specifikt prata om MR dagarna som 2017 hålls i november i Jönköping.  Hur vill vi synas där?

Utnyttja möjligheten och gör er röst hörd! Var med och säkerställ att vi fokuserar på det som är viktigt för er och som kan göra ert engagemang bättre och lättare.

Välkomna!
CISV Swedens styrelse

Val

Inför årsmötet söker CISV Sweden nya förtroendevalda till styrelsen och valberedningen, samt revisorer. Är du intresserad eller vet du någon som skulle passa bra, kontakta valberedningen på valberedningen@remove-this.se.cisv.org

Motioner senast 27 januari

Ett sätt som enskilda medlemmar, lokalföreningar och kommittéer kan använda för att påverka CISV Sweden är att lämna in motioner till årsmötet. En motion kan vara till exempel ett förslag på att förändra något eller om hur resurser ska prioriteras.

Här kan du ladda ned en mall för motioner Senast 27 januari behöver vi få in era motioner. Motioner som kommer in efter 27 januari behandlas av årsmötet endast i mån av tid. Mejla era motioner (eller frågor om motioner) till CISV Swedens generalsekreterare secretary@remove-this.se.cisv.org.

Möteshandlingar

Årsmöteshandlingarna laddar du ned här. Om den länken inte fungerar kan du ladda ned årsmöteshandlingarna här. Av hänsyn till miljön har styrelsen beslutat att CISV Sweden inte skriver ut eller skickar handlingarna med post.

Fråga gärna före årsmötet!
Om du har frågor om innehållet i möteshandlingarna är du varmt välkommen att höra av dig till styrelsen eller kansliet före årsmötet. Du får snabbare svar på det som är oklart och vi har möjlighet att bättre förbereda presentationerna på årsmötet! Det går självklart bra att ta upp frågor även under årsmötet.

Styrelsen når du på adressen board@se.cisv.org och generalsekreteraren på adressen secretary@se.cisv.org

När det gäller frågor om ekonomi och budget är det en bra idé att kontakta ekonomiansvarig i styrelsen direkt: Alba Stjärnkvist alba.stjarnkvist@remove-this.se.cisv.org

Protokoll 2016
Årsmötesprotokollen från 2016 finns på hemsidan.
Styrelseprotokollen från 2016 skickas ut vid förfrågan till secretary@remove-this.se.cisv.org

Stadgar
CISV Swedens stadgar finns på hemsidan.

Tips: planera gärna in ett möte i er lokalförening under februari så att ni tillsammans kan gå igenom handlingarna inför årsmötet.

Tider

Årsmötet börjar klockan 10.00 lördagen den 11 mars. Lördagens program sträcker sig in på kvällen med gemensam social aktivitet efter att mötet är slut för dagen. På söndagen den 12 mars avslutar vi mötet klockan 14.00. Det går bra att komma på fredag kväll - meddela det i så fall i din anmälan.

Resa till lägergården

Munkaskogsgården ligger 2 mil norr om Jönköping, i Habo. Dit åker du lättast kollektivt med pendeltåg och kliver av på hållplatsen Habo station. Därifrån kommer vi att samordna bilskjutsar till lägergården. Bilresan till tar ca 10 minuter.

Från Jönköping Centralstation
Ta tåg mot Göteborgs C. Kliv av på Habo station. Resan tar ca 13 minuter.

Från Göteborgs C
Ta tåg mot Falköping Centralstation. Där byter du pendeltåg och åker mot Nässjö Centralstation. Kliv av vid Habo station. Resan från Falköping till Habo tar ca 30 min.

Rabatt på SJs tågbiljetter
CISV Sweden förespråkar resor med tåg, både med tanke på trafiksäkerhet och för att det är bättre för miljön. Vi har ett avtal med SJ så att du kan få rabatt på din tågresa. Klicka här och läs mer om hur du gör för att resa billigare med SJ.

Bil och vägbeskrivning

Om ni föredrar att ta bil till årsmötet, uppmuntrar vi er att samarbeta och samåka.
Tips: gå med i Facebookgruppen Samåkning i CISV Sweden

Sök karta på Eniro Sök på adressen: Munkaskog 6, 566 35 Habo

Från Jönköping, kör mot Hjo 26/47, 195.
När ni kommer till Habo, finns en rondell med stora ljuspelare, här kör ni bara rakt fram.
Fortsätt ca 1 km, tag höger (gul-röd skylt som visar Munkaskog), tag sedan vänster i nästa korsning och håll höger nedanför backen vid gårdarna. Vid vägens slut ligger Munkaskogsgården.

Sista anmälningsdag söndag 26 februari 2017

Anmäl dig så snart som möjligt för bättre och billigare resa. Kom ihåg att ange i anmälan om du representerar din lokalförening eller NJRs och har rösträtt på mötet och om du vill övernatta fredag-söndag eller lördag-söndag samt ankomst- och avresetider.

Avanmälan
Om du skulle ångra dig kan du avanmäla dig senast måndag 6 mars utan kostnad. Om du meddelar 7 mars eller senare att du inte kan komma och inte hittar en ersättare tar vi ut en avgift på 250 kr.

Kostnader

Lokalföreningar: CISV Sweden står för kost, logi och deltagaravgift för en person per lokalförening.

Nationella kommittéer, arbetsgrupper och juniorrepresentanterna: CISV Sweden står för resa, kost, logi och deltagaravgift för en representant per kommitté eller arbetsgrupp samt för tre juniorrepresentanter.

Styrelsen, anställda, valberedningen och mötesfunktionärer: CISV Sweden står för resa, kost, logi och deltagaravgift.

Ytterligare deltagare: Ytterligare personer som önskar delta är mycket välkomna (i mån av plats) till en kostnad av 250 kr per person. Betalningen sker genom faktura efter anmälan.

Ersättning för utlägg

När du har gjort ekonomiska utlägg för CISV Swedens räkning ansöker du om ersättning genom att fylla i formuläret Rese- och kostnadsersättning Skicka det tillsammans med kvitton/biljetter till CISV Swedens kassör. Kontaktuppgifter hittar du i formuläret.

Ta med dig

Packa kläder för inom- och utomhusaktiviteter, sängkläder och handduk. Det kan vara lite kallt på gården, så ta gärna med en extra tröja och inneskor eller sockar.

Särskilda önskemål

CISV Sweden strävar efter absolut tillgänglighet. Om något av nedanstående gäller för dig, var vänlig uppge det i din anmälan under "Särskilda önskemål", så ordnar vi det tillsammans:

  • ditt trosutövande påverkar ditt deltagande under helgen,
  • du har begränsade kunskaper i svenska,
  • du använder/behöver hjälpmedel för ökad funktionalitet,
  • du har ett hälsotillstånd som vi utifrån ett riskhanteringsperspektiv bör känna till,
  • du har önskemål gällande sovplats (annars tas ingen hänsyn till kön vid fördelning av sovrum).

Vegetarisk mat

Maten på CISV Swedens möten och utbildningar är vegetarisk, lakto-ovo vegetarisk (vi serverar alltså inte kött, fågel eller fisk, men ägg och mjölkprodukter förekommer).

Eventuella allergier och matval

Fyll i rutan "Allergi/matval" i formuläret om du har någon allergi eller specifika önskemål om matval.

Kontakt

Vänd dig med frågor till generalsekreterare Karin Ploen via mejl till secretary@se.cisv.org eller på telefon 08-751 55 44  / 070 538 55 44.

Praktisk information

Typ: Årsmöte
Förening: CISV Sweden

Datum

Startdatum: 2017-03-11
Slutdatum: 2017-03-12

Plats

Munkaskogsgården, Habo (Jönköping)

Program

Lördag

Årsmöte 10–18
Lunch 12–13
Middag 19 och på kvällen en gemensam (rolig och frivillig) aktivitet.

Söndag

Årsmöte 8.30–14
Lunch 11.30–12.30

Planera för att stanna kvar en liten stund efter kl 14 på söndagen, så att vi kan hjälpas åt med att städa färdigt och att ställa iordning mötesrummet!