Nyhetsarkiv

Vi söker värdfamiljer!

Är du intresserad av att vara värdfamilj för 2 eller 4 barn under en eller två helger i sommar?

Är du intresserad av att vara värdfamilj för 2 eller 4 barn under en eller två helger i sommar?

CISV Strängnäs behöver värdfamiljer för 11-åringarna från hela världen som kommer till vårt läger ”Village” under juli.

  

Hela lägret pågår mellan 29 juni – 26 juli. Det kommer barngrupper från 12 olika länder, varje grupp är fyra barn, oftast 2 flickor och två pojkar. De är 11 år gamla och varje grupp har också en vuxen ledare med sig. På lägret – de kommer bo på en skola i Strängnäs – finns också en pedagogiskt ansvarig stab med fyra vuxna.

 

Första helgen och en av helgerna under lägret ska barnen (inte ledarna) bo i en svensk värdfamilj, 4 och 4, eller 2 och 2 beroende på önskemål från värdfamiljen.

 

Fredag 29 juni – söndag 1 juli ca kl. 19 (i nuläget går inte att säga ankomsttid för alla på fredagen, får anpassas, liksom klockslag söndag kan anpassas efter värdfamiljens möjligheter).

 

Fredag 13 juli ca kl. 16 – söndag 15 juli ca kl. 19.

 

Det innebär att de hämtas av er på fredagen och sedan får tillbringa helgen med er och göra samma saker som ni gör, för att sedan komma tillbaka till lägret på söndagen.

Att vara värdfamilj innebär en unik inblick i vad vi försöker åstadkomma med CISV och det är ett spännande äventyr för hela familjen. Det är roligt och Tiden i värdfamiljer är lägerdeltagarnas bästa möjlighet att få uppleva den svenska kulturen, träffa svenska familjer, se lite mer utanför lägret.  Ta chansen och visa vad som är typiskt för er familj.

Vill du veta mer om vad det innebär att vara värdfamilj? Hör av dig till:
 
Ordförande Åsa Erikson
asa.erikson@remove-this.se.cisv.org
 
Sekreterare Åsa Granberg
asa.granberg@remove-this.se.cisv.org