Event

Juniorernas inspirationsmöte 2017

This event has passed
Den 2-5 november är det äntligen dags för Juniorernas inspirationsmöte – höstens mötesplats för unga aktiva världsmedborgare.

Under Juniorernas inspirationsmöte samlas juniorer från hela Sverige för att inspireras, dela erfarenheter och perspektiv, forma juniorverksamhetens framtid, välja nya juniorrepresentanter och självklart ha riktigt kul. I år fokuserar vi särskilt mycket på mänskliga rättigheter, eftersom det är CISVs utbildningsområde för 2017.

Temat för Juniorernas inspirationsmöte är "Människovärde". I infopacket bifogat näst längst ner på sidan hittar du en text som förklarar temat, tillsammans med information om valet av nya juniorrepresentanter som sker på Juniorernas inspirationsmöte och om en proposition från NJRs/SJRs:en.

Juniorernas inspirationsmöte börjar kl. 19:00 torsdagen 2 november och slutar kl. 14:00 söndagen 5 november.

Var?
Vi välkomnar er till Bosarp Läger- och kursgård i Linderöd, som ligger ca 30 minuter med buss från Kristianstad, den närmaste tågstationen. Busshållplatsen heter Linderöd E22 och du kan ta dig dit med hjälp av Skånetrafikens buss SkåneExpressen 1 (både från Kristianstad och Malmö).

Vi kommer att ordna skjuts från busshållplatsen till lägergården. Du kan boka hela din resa (tåg och buss!) via SJ. Kom ihåg att tågbiljetter är billigare ju tidigare du bokar! Du kan betala med kort på bussen, men inte med kontanter. Aktuella busstider kan du kolla på här: https://www.skanetrafiken.se/. Adressen till Bosarpsgården är Sjörupsvägen 212-42, 298 94 Linderöd. Om du åker bil, kolla på möjligheter till samåkning i din lokalförening!

Vem får åka och vad kostar det?
Erfaren eller helt ny i organisationen – alla ungdomar i CISV Sweden är välkomna. Rekommenderad ålder för mötet är 14 år och uppåt. Helgen är gratis, det enda man betalar är sin resa. Prata gärna ihop er i lokalföreningen om samåkning.

Volontärer
För att genomföra Juniorernas inspirationsmöte behöver vi hjälp av några volontärer: en matstab, en communications squad och ett gäng fredsutbildare. Är du sugen på att hjälpa till? Anmäl ditt intresse här!

Sista anmälningsdag: 26 oktober
Vid avanmälan senare än 27 oktober, eller om du är anmäld och inte dyker upp, betalar du en kostnad på 250 kr.

Vegetarisk mat
All mat på inspirationsmötet är vegetarisk.

Särskilda önskemål
CISV Sweden strävar efter absolut tillgänglighet. Om något av nedanstående gäller för dig, var vänlig uppge det i din anmälan under "Särskilda önskemål", så ordnar vi det tillsammans:

  • ditt trosutövande påverkar ditt deltagande under helgen,
  • du har begränsade kunskaper i svenska,
  • du använder/behöver hjälpmedel för ökad funktionalitet,
  • du har ett hälsotillstånd som vi utifrån ett riskhanteringsperspektiv bör känna till,
  • du har önskemål gällande sovplats (annars tas ingen hänsyn till kön vid fördelning av sovrum).
  • CISV Sweden dokumenterar en del av sin verksamhet och sina forum i foto. Om du inte vill vara med på dessa bilder var god uppge det i din anmälan under "Särskilda önskemål".

Har du några frågor? Kontakta oss på juniorbranch@remove-this.se.cisv.org eller vår Facebook-sida ”NJR Sweden”.

Vi ses på Juniorernas inspirationsmöte!
Hedda, Nour, Sissela, Anton, Ville och Viktor

Praktisk information

Typ: Läger
Förening: Junior Branch

Datum

Startdatum: 2017-11-02
Slutdatum: 2017-11-05

Plats

Bosarp Läger- och Kursgård

Arrangör

CISV Swedens nationella juniorrepresentanter
E-postadress njr@se.cisv.org

Media