Ledarrekrytering

Ledarrekrytering

Att rekrytera ledare till olika aktiviteter kräver planering och noggrannhet. Man ska vara medveten om att det är ett stort ansvar för CISV när vi exempelvis skickar ut en delegation i världen. Därför är det viktigt att föräldrarna känner sig trygga här hemma och att detta blir ett led i ett fortsatt CISV engagemang för deltagare med familj och naturligtvis för ledaren.

Några frågor att reflektera över innan börjar värva ledare:

Vad värvar vi till och hur informerar vi?
Bjud gärna in till en information och informera om alla aktiviteter som ni har på gång förmedla CISV så ni inte värvar till ett häftigt resmål. Framställ ledaruppdraget som en förmån.

Vad krävs av ledaren?
Var tydlig med vad som förväntas av ledaren.

Vem intervjuar?
Vem tar det slutliga beslutet angående vem som är lämplig för de olika aktiviteterna? Tänk på att styrelsen alltid har det yttersta ansvaret.

Vad kan CISV hjälpa till med?
Överväg om det finns möjligheter att hjälpa till med faktiska kostnader som exempelvis en hyra då sommarjobbet kanske uteblir.

Vilket skriftligt material ska ni använda och dela ut?
Komplettera gärna CISV Swedens material med egen lokal information.

Var är det lämpligt att värva?
Överallt…

Tänk på att ställa frågan och sprida budskapet i alla sammanhang man kan få svar på dem mest oväntade ställen. Naturligtvis på Högskolor, universitet, folkhögskolor, använd anslagstavlor, dela ut information till bibliotek, använd hemsidan. Be CISVare i ledarålder ta med kompisar till information. En viktig bas är såklart före detta deltagare och medlemmar (titta i ert medlemsregister från ett par år tillbaka). Använd telefonen för att följa upp intresseanmälningar.

Vad är det som gör att någon får förtroendet att vara ledare?
Ställa er frågan ”skulle jag (om jag hade några) skicka mina barn med den här personen på läger?” Låt ledaren prova på CISV, vara med på ett helgläger och känna efter om CISV är något för honom/henne.

Ta referenser och glöm inte utdrag ur polisregistret.

Tänk på att man inte måste vara dryga 20 för att vara ledare – CISV behöver också fler äldre ledare!

Några fler tips:

  • Skapa ett konto på Volontärbyrån och sök ledare och stab där - har funkat för andra lokalföreningar.
  • Skapa facebookannonser som man betalar en slant för för att nå fler personer.
  • Gå ut till högskolor/universitet för att hitta "21-plussare".
  • Tydliggöra hur seriöst uppdraget är för rekryterade för att undvika att de helt plötsligt hoppar av.

Överenskommelse mellan ledare och lokalförening

Det är viktigt att ledare och lokalförening har samma förväntningar på sina egna och varandras roller inför, under och efter ett program. Till er hjälp har vi därför tagit fram ett förslag på överenskommelse mellan ledare och lokalföreningen som visar att ledaruppdraget är seriöst men också tydliggör ledarens och lokalföreningens ansvar. Lokalföreningen anpassar innehållet i överenskommelsen så att det passar just era lokala rutiner och bestämmelser. Läs därför igenom kontraktet noggrant och redigera utifrån era behov. Lycka till med rekryteringen!

Intyg efter uppdrag

När en ledare eller stab har avslutat sitt uppdrag är det bra om lokalförening har som rutin att ge ett skriftligt intyg. Skriv gärna ett personligt omdöme förutom att beskriva vad uppdraget handlat om.

Här hittar du mallar med förslag på hur ett intyg kan se ut. Ett för ledare och ett för staber.

Internationell stab

Det är möjligt att ha en stab från ett annat land. Om ni inte redan har kontakter kan ni annonsera i IO Update och på CISV Internationals hemsida. Skicka i så fall ett mejl till secretary@cisv.se. Läs mer här om staber: bläddra ned på sidan till information om internationell stab.

När ni har hittat någon som ni skulle vilja bjuda in som internationell stab meddelar ni generalsekreteren på adressen secretary@cisv.se Kansliet skickar en förfrågan till den personens home NA och frågar dels om de kan rekommendera henne/honom (+ att de kollat att hen inte har anmärkningar i brottsregister), dels om de kan avvara personen under den perioden (så att det inte t ex krockar med att de själva är i stort behov av staber).

När vi har fått ett positivt svar från personens home NA gör lokalföreningen en överenskommelse med personen om hur villkoren för ert samarbete ska se ut. Det är till exempel vanligt att den arrangerande lokalföreningen står för reskostnaden.

Bekräfta till generalsekreteraren vem som kommer att vara internationell stab på ert läger. Kansliet meddelar sedan till IO för uppdatering av deras lista över internationella staber: namn, lokalförening+NA och programkoden för det läger hen kommer att vara stab på.

Sitemap
CloseClose

Sök