Impact – praktiskt ansvar

Impact

Det praktiska ansvaret

Impact är CISV Swedens utbildning i fred och ledarskap. För att genomföra de viktiga och uppskattade utbildningarna delar lokalföreningarna på ansvaret för det praktiska arrangemanget. Ert arbete är viktigt och bidrar till att närmare 300 personer får utbildningen varje år.

Vid varje Impact-utbildning är det två  ansvariga lokalföreningar. Ni kontaktar själva varandra, delar upp arbetet mellan er och gör eventuella överlämningar under helgen så som det passar er.

Att vara praktiskt ansvarig lokalförening innebär att:

  • handla och laga mat
  • se till att deltagare och utbildare/föreläsare får skjuts den sista biten till och från lägergården vid behov
  • ansvara för att lägergården är städad när utbildningen är slut (deltagarna gör största delen av städningen men ni kollar av så att allt ser bra ut efteråt).

Transporter

Det är ni i lokalföreningarna som hjälper till med transporter för deltagarna från närmsta buss/tåg hållplats till lägergården samt från lägergården till hållplatsen när utbildningen är slut.

Behöver ni en bil och ni inte kan låna en från någon i lokalföreningen så kan ni ibland få hyra en bil. Är detta aktuellt så behöver ni diskutera detta med utbildningssamordnaren i god tid innan utbildningen.

Vegetarisk mat

Maten på alla Impact-helger är vegetarisk. Efter ett beslut av CISV Swedens styrelse i augusti 2016 serveras alltid vegetarisk mat på CISV Swedens nationella utbildningar och möten. Maten ska vara lakto-ovo vegetarisk (alltså inte kött, fågel eller fisk, men ägg och mjölkprodukter går bra).

Förslag på menyer och inköpslista kommer finnas på hemsidan när det närmar sig.  Om ni vill komponera er egen meny så går det självklart bra! Behöver köksstaben sovplats på lägergården skall detta meddelas senast två veckor före helgen till utbildningssamordnaren.

Får ni mat över under utbildningen önskar vi att ni tar tillvara på den så gott ni kan. Undvik att slänga mat. Torrvaror kan ni exempelvis spara till andra nationella läger som ligger nära i tid och om det går att ordna med transport av varorna, eller ta med till lokalföreningens egna aktiviteter.

Om det blir över av den tillagade maten kan de deltagare som vill, eller lokalföreningen, ta med hem så gått det går. Se gärna till att ha med er några matlådor för att kunna frakta hem mat i.

Ramschema för alla måltider som de ansvariga lokalföreningarna lagar och serverar

Fredag
Middag 20-21 (lättare middag i form av varma mackor, egen pizza eller liknande)

Lördag
Frukost 8.00-9.00
Fika 10.30-11.00 (Frukt och någon kaka)
Lunch 12.30-14.00
Paus 15.00-15.15 (Kaffe ska finnas tillgängligt)
Mellanmål 17.30-18.00 (t.ex frukt)
Middag 18.30-19.30
Kvällsmat ca 21.30 (Ställ fram lite tilltugg, exempelvis frukt och smörgås. Diskutera med praktiskt ansvarig vilken tid som passar bäst.)

Söndag
Frukost 8.00-9.00
Paus 9.45-10.15 (Kaffe ska finnas tillgängligt)
Lunch 12.30-13.00
Efter avslutning ca 14.00 (Ställ fram mat/frukt/mackor om det finns kvar som deltagarna kan ta med på resa.)

Information och kontakt med utbildningssamordnaren

Ungefär fyra veckor före utbildningen kommer utbildningssamordnaren att kontakta er för att stämma av så att läget är under kontroll. Då meddelar ni vem i lokalföreningen som ska vara kontaktperson.

Kontaktuppgifter till utbildningssamordnaren
Anna Edlund,  e-post: impact@remove-this.se.cisv.org, tel: 0703-94 23 82

Information om deltagarna kommer ni att få via mejl senast tisdagen samma vecka som utbildningen ska äga rum. Då får ni mer detaljerad information om eventuella allergier, specialkost mm och hur många som ska hämtas/lämnas vid närmaste station.

Ekonomi och ersättning

Budget för Imapct-utbildningarna
CISV Sweden står för kostnaden. Impact är en nationell utbildning som enligt tidigare årsmötesbeslut ska vara kostnadsfri för deltagarna. Sen har vi spridit dessa geografiskt och det praktiska ansvaret på lokalföreningar enligt beslut på årsmötet 2010.
CISV Sweden ersätter:

  • matkostnader á 200 kr per person/helg
  • transporter ersätts efter behov

När det kommer till den mat som skall handlas och lagas kan ni välja att lägga ut pengar, spara kvittot och få ersättning i efterhand. Om ni inte har möjlighet till detta kan ni få ett förskott genom att senast tre veckor innan utbildningen äger rum kontakta CISV Swedens kassör.

För att få ersättning för utlägg du haft fyller du i rese- och kostnadsformuläret här nedan, bifogar alla kvitton och skickar det till kassören. Milersättningen för bilresor är 18,5 kr/mil.

Kontaktuppgifter till CISV Swedens kassör
Stig Cronquist, e-post: treasurer@remove-this.se.cisv.org, tel: 0701-42 43 35.

Rese- och kostnadsersättning

Utvärdering

Er insats är som sagt viktig och utbildningssamordnaren kommer därför att mejla en utvärdering till er efter utbildningen. Detta för att vi tillsammans ska kunna utveckla och samordna alla delar av Impact så att det blir så bra som möjligt för alla inblandade. Om ni har några tankar eller synpunkter utöver det så är ni självklart mycket välkomna att ta kontakt med utbildningssamordnaren.

Listan med Impact 2018