CISV Sweden

PreImpact 1 - YM och Seminar Camp utbildning digitalt

Impact 13-15 mars blir digitalt för att minska spridningen av coronavirus, mer info nedan.
Ska du delta på ett Youth Meeting som deltagare över 16 år, vara ledare för Youth Meeting eller staba på ett Youth Meeting? Eller ska du delta på ett Seminarium Camp eller stanna för ett Seminarium Camp?
Ja då är detta ditt datum för PreImpact!

När

2020-03-14 - 2020-03-15

Arrangör

CISV Sweden

Kontaktperson

Anna Rydborg


Målgruppen för detta Impact är Youth Meeting (YM)-deltagare (16+), ledare för Youth Meeting, de som ska staba på ett Youth Meeting eller Seminar Camp under 2020 samt Seminar Camp-deltagare.

Datum och tid: kl 08.30 den 14/3 till kl 13.30 den 15/3, 2020
Plats: Digitalt för att minska spridning av coronavirus
Frågor: impact@cisv.se

 

Impact 13-15 mars blir digitalt för att minska spridningen av coronavirus

Efter ny information från Folkhälsomyndigheten om covid-19 (coronavirus) har CISV Sweden beslutat att genomföra Impact 13-15 mars digitalt istället för ett fysiskt möte. Deltagarna på utbildningen (ungdomar och unga vuxna) tillhör inte någon riskgrupp, men CISV Sweden vill ta ansvar för att inte bidra till en potentiellt ökad smittspridning i samhället.

Att bo tillsammans på en lägergård med deltagare från olika delar av Sverige kan utgöra en risk för att sprida smitta och vi planerar därför att genomföra helgens utbildningar digitalt på lördag och söndag. Vi räknar med att schemat kommer att vara oförändrat, och ber er därför att utgå ifrån att vara upptagna under samma tider som under en fysisk helg. Mer information om hur utbildningen kommer att gå till kommer på fredag kväll.

Angående kommande Impact-helger:

Det går inte att säga säkert hur situationen kommer att utvecklas under kommande veckor. CISV Sweden följer hela tiden utvecklingen och aktuella rekommendationer från Folkhälsomyndigheten. Senast den 21 mars kommer vi att informera anmälda deltagare, deras vårdnadshavare och alla lokalföreningar om vi kommer att genomföra Impact-helgen den 3–5 april fysiskt eller digitalt.

Vad gäller angående årets CISV-program?

Varje dag får vi alla mängder av information kopplat till viruset SARS-CoV-2 och sjukdomen Covid-19 som orsakas av viruset. Det är oundvikligt att detta också kommer påverka CISVs verksamhet. Än så länge har ett Village i Kina ställts in och situationen följs noggrant av både oss i RM-kommittén och av våra motsvarigheter på regional och internationell nivå.

För mer information om CISV Internationals inställning till SARS-CoV-2 och Covid-19: https://cisv.org/about-us/news/covid-19/

Om möjligt rekommenderar vi att ni avvaktar med att köpa biljetter till läger för att se hur situationen utvecklar sig. När ni köper biljetter är rekommendationen, precis som tidigare, att köpa om- och/eller avbokningsbara biljetter. Beroende på hur virusutbrottet sprider sig framöver kan det bli aktuellt att ställa in läger/delegationer med kort varsel.

Alla CISV-länder rekommenderas att följa WHOs och myndigheters rese- och hälsorekommendationer.

För svensk del följer vi de instruktioner som ges från Folkhälsomyndigheten. När det gäller resor till andra länder bevakar vi också hur Utrikesdepartementet bedömer situationen. De uppdaterar sin hemsida löpande och där finns mer specifik information om respektive land.

Som Impact-deltagare, vad gör jag nu?

Först och främst: bekräfta för oss att du har läst detta genom att klicka på länken och fylla i formuläret.

Sedan, fundera på var du kan sitta och delta på utbildningshelgen. Du kommer att en dator, surfplatta eller mobiltelefon, samt gärna ett headset och webbkamera. Om du använder surfplatta eller mobil, ladda ner appen “Meet” från Google. Mer information kommer på fredag!

 

Målgrupp

 

Anmälan

PreImpact är obligatoriskt för alla som ska delta i ett internationellt program. Till höger på sidan finns det en anmälningslänk. Sista anmälan är 2 veckor före utbildningens start, alltså 28 februari. Se till att boka din resa innan du anmäler dig så du kan uppge den informationen i din anmälan.

Utbildningen finns som evenemang på Facebook. Tacka ja där när du har anmält dig och använd forumet för att kommunicera.

Frågor till ansvarig för helgen ställs bäst via mail impact@cisv.se.

 

Praktiskt - avanmälan, ta med dig, PostImpact

Vid avanmälan senare än måndagen före utbildningen, eller om du är anmäld och inte dyker upp, betalar du en kostnad på 250 kr.

Möjligheten att endast delta på delar av helgen erbjuds inte.

PostImpact är en obligatorisk utbildning för alla över 16 år som deltagit i ett internationellt program under 2020. Helgen fokuserar på reflektion och erfarenhetsutbyte. Anmäl dig redan nu till PostImpact här: https://www.cisv.se/event/postimpact-reflektion/

Särskilda önskemål

CISV Sweden strävar efter absolut tillgänglighet. Om något av nedanstående gäller för dig, var vänlig uppge det i din anmälan under "Särskilda önskemål", så ordnar vi det tillsammans:

 

Om utbildningen

CISV arbetar med upplevelsebaserat lärande och fredsutbildning för aktivt världsmedborgarskap. Impact är CISV Swedens utbildning i ledarskap, projekt och fred. Metoderna är interaktiva och varierande och utvecklar deltagarnas attityder, kunskaper och färdigheter samtidigt som man har roligt tillsammans. En viktig del i utbildningen är mötet och utbytet mellan deltagarna och det nätverk av vänner som uppstår genom detta.

Impact är till för dig som vill utmana och utveckla dig själv. Utbildningen ger verktyg för att skapa fredsutbildning och består av tre delar: A) generella kompetenser, B) utbildningsområde, samt C) fördjupande utbildning i ditt CISV program.

A) Generella kompetenser

De generella kompetenserna är ledarskap, fredsutbildning, konflikt och riskhantering, grupprocesser och -dynamik, aktivitetsplanering, mål och utvärdering samt upplevelsebaserat lärande.

B) Utbildningsområde

CISV International arbetar med fyra stycken utbildningsområden; mänskliga rättigheter, hållbarhet, mångfald och konflikthantering. Under 2020 fokuserar vi på hållbar utveckling, sustainable development.

C) Fördjupande utbildning i ditt CISV-program

De programspecifika sessionerna är anpassade för det program som du ska delta på. Den delen innehåller frågor om programmets mål, rollfördelning under programmet, regler man måste förhålla sig till mm.

Innan du kommer till PreImpact ska du ha fått grundläggande kunskaper om CISV som organisation, programmets innehåll och upplägg samt information om fondansökningar och formulär av din lokalförening.

Se hela vyn ...