Läger och projekt

Läger och projekt

Fredsutbildning i en inkluderande miljö

Vi arrangerar lokala aktiviteter och internationella program för olika åldrar. Oavsett vilket program du deltar i kommer du att bygga vänskapsrelationer med människor från hela världen och utvecklas som person. Du får också utforska vår fredsutbildning inom mänskliga rättigheter, inkludering, konflikthantering, hållbar utveckling.

Vi utgår från upplevelsebaserat lärande där deltagarna genom diskussioner och övningar upplever ämnet istället för att bara lära sig fakta. Det ger en djupare förståelse och bättre förutsättningar för att bilda sig en egen åsikt och ta ställning i olika samhällsdiskussioner.

Genom våra upplevelsebaserade metoder skapar vi en inkluderande miljö där alla uppmuntras att utveckla sina åsikter och ledarskapsförmågor. Det här är vad vi kallar fredsutbildning.

Deltagare 11–15 år

Barn och ungdomar mellan 11 och 15 år är med i en grupp på fyra deltagare och en ledare från sin lokalförening. De träffas hemma före lägret, lär känna varandra och förbereder sig tillsammans.

Det finns tre program för olika åldrar:

Åldern för deltagare på de här programmen räknas per födelseår. Deltagaren ska alltså fylla “rätt” ålder någon gång under det kalenderår som de deltar i programmet.

Sök via lokalföreningen

För att delta i de här programmen behöver deltagaren vara medlem i en lokalförening i närheten av där ni bor. Lokalföreningarna brukar anordna informationsträffar och prova på-läger. Ni ansöker om plats via er lokalförening.

Deltagare och JC 16–17 år

För dig som är mellan 16 och 17 år kan du delta på Seminar Camp eller vara juniorledare (JC) på Village. Till Seminar Camp kan alla söka, men för att vara JC på Village behöver du ha tidigare erfarenhet av CISVs verksamhet.

Ålder för Seminar Camp och JC på Village gäller under den tid som programmet pågår. Du behöver alltså vara 16 eller 17 år under hela lägret.

Sök via uppdrag.cisv.se

För att delta i de här programmen behöver du vara medlem i en lokalförening, men du ansöker via uppdrag.cisv.se

Sitemap
Close

Sök