CISV Sweden

CISV Sweden: styrelsen rekommenderar att ställa in internationella program

CISV Swedens styrelse rekommenderar lokalföreningarna att ställa in deltagande på alla internationella program juni-augusti 2021. Detta gäller både arrangerande av internationella program och deltagande på internationella läger i andra länder.

Datum

2021-03-14

Vad ligger till grund för styrelsens rekommendation?

Styrelsen ser så klart flera orosmoment i allt från att planera till att genomföra ett internationellt läger i sommar. Dels är det många förberedelser i förväg som måste sitta och möjligheten att resa mellan olika länder känns idag väldigt svårt att planera för, men också hur vi reagerar och agerar under om någon form av krissituation skulle uppstå är mycket viktigt. Här nedan har vi sammanfattat några av styrelsens tankar som vi tycker är viktiga att ta i beaktande:

Våra råd till er som vill fortsätta planera för internationella program:

Vi kommer givetvis fortsätta stötta och uppmuntra ert engagemang och önskar precis som er att det skulle vara möjligt med lyckade internationella program i sommar. Vi i den nationella styrelsen litar på att ni i lokalföreningarna kan fatta beslut när det är dags att ta det säkra före det osäkra och därmed dra i handbromsen om det kommer att krävas.

Individuella deltagare

Vi har i linje med dessa resonemang också beslutat att ställa in deltagandet för alla individuella deltagare som reser utanför Sveriges gränser. Då vår ambition är att vi ska kunna genomföra nationella läger anser vi också att det är möjligt att delta på de internationella läger som arrangeras inom Sverige.

CISV Swedens styrelse

Se hela vyn ...