Youth Meeting - 12-13 år

Youth Meeting är ett åtta dagar långt internationellt läger. På lägret deltar 25-35 deltagare och ledare från fem eller sex olika nationer samt fyra stabsmedlemmar. Varje delegation består av tre flickor och tre pojkar, samt en vuxen ledare. Youth Meeting är ett flexibelt, temabaserat projekt i lägerformat. Den interkulturella gruppen utforskar tillsammans ett fredsutbildande tema som deltagargruppen planerar och genomför aktiviteter kring. Ledarna och projektledningen kommer att stötta och hjälpa deltagarna att planera och genomföra aktiviteterna. Som deltagare på ett Youth Meeting lär man sig att ta ansvar, hur man konkret arbetar med spännande teman, mera om andra kulturer och hur man kan engagera sig för ett fredligare samhälle.

Youth Meeting arrangeras för olika åldersgrupper. Deltagarna ska ha anvisad ålder under lägret.

CISV Helsingborg sänder våren 2019 en delegation till:

Norge, Rogaland 14/04->21/04 12-13 åringar

Familjen
CISV:s verksamhet bygger i stort sätt uteslutande på enskildas ideella insatser. Deltagarens familj spelar en stor roll i förberedelsearbetet inför lägret. Dessutom krävs att varje familj bidrar med ett antal lokala insatser. På samma sätt bidrar familjer runtom i världen med sina insatser på de olika läger som barnen från Helsingborgsföreningen deltar i.

Kostnader
200 kr - Anmälningsavgift
1900 kr - Deltagaravgift inkl ledarens utbildning, internationell avgift, ansvars-, sjukdoms, olycksfalls- och reseförsäkring samt T-shirt 2018.

Tillkommer:
Resekostnad: Egen biljettkostnad + 1/6 av ledarens resekostnad
Övriga kostnader: Fickpengar och andra av delegationen överenskomna kostnader.

Anmälan
Efter att ha fyllt i ansökningsblanketten (se länk nedan) får ni en faktura på anmälningsavgiften. Är den sökanden inte medlem måste ni även fylla i medlemsansökan (se länk nedan), ni får då en faktura på medlemsavgiften (OBS! medlemsavgiften för 2018 är sänkt till 100 kr för er som ansöker om medlemskap nu). Din ansökan är inte giltig förreän anmälnings- och medlemsavgifterna är betalda. Vi kan inte garantera en plats i delegationen då många ungdomar kan tänkas söka. En lottdragning kommer äga rum efter Prova-På-Lägret den 18-19 november. Det är obligatoriskt att ha deltagit på något av CISV Helsingborgs lokala läger för att få åka på Youth Meeting med CISV Helsingborg.

Ny medlem registrerar sig här.

Kontaktperson:
Anette Pantev
Tel: 0703550810
Email: Anette@pantev.com

Läs mer allmänt om Youth Meeting (på CISV Swedens hemsida)

Sitemap
Close

Sök

Genom att använda denna webbplats godkänner du användningen av cookies för att ge dig den bästa användarupplevelsen.
Hitta ytterligare information på Cookies
Ok