Village

Village - ursprungligen barnby - är den äldsta av CISV:s internationella aktiviteter, det allra första arrangerades 1951. Village består av 10 - 12 delegationer, som alla består av fyra 11-åringar och en vuxen ledare. Med på lägret finns också sex juniorledare i 16 -17-års åldern samt en stabsgrupp bestående av en handfull vuxna. Under en hel månad bor och lever man ihop på lägret och med hjälp av olika typer av aktiviteter övas deltagarna i förståelse, respekt, gemenskap, samarbete, tolerans, vänskap och tillit. Dessutom får de kunskaper om andra kulturer och hur människor från andra politiska, religiösa och ekonomiska system ser på saker och ting. Syftet är att deltagarna genom aktiviteter skall få ökad kunskap,förståelse och respekt för andra människors sätt att vara.

 

Village 2022

Strängnäs har ingen delegation för Village under 2022. Vi kommer självklart ha delegationer för village kommande år, under 2022 valde vi andra läger.

Om du är intresserad av CISV och village i år eller kommande år, kontakta oss gärna så kan vi förmedla informationen för året vidare samt notera intresset för kommande år.

Skriv till village.strangnas@cisv.se

 

Sitemap
Close

Sök