CISV Sweden

CISV Sweden: Årsmöte 2021

Välkommen till CISV Swedens digitala årsmöte.

När

2021-03-20 - 2021-03-21

Arrangör

CISV Sweden

Kontaktperson

Karin Ploen


Årsmötet är organisationens högst beslutande organ och medlemmarnas möjlighet att påverka verksamhetsåret 2021 och hur CISV Swedens ska utvecklas. Mötet är också till för att lokalföreningarna och kommittéerna ska få en plattform att nätverka, reflektera över året som gått och diskutera framtida samarbeten. Vi hoppas på att helgen blir ett givande utbyte för aktiva medlemmar med intressanta och produktiva diskussioner.

Årsmötet 2021 kommer i år att arrangeras digitalt. Vi börjar helgen tillsammans på lördagen med en digital gemensam frukost och teknikgenomgång kl 09.00. Årsmötet öppnas den 20 mars kl 10.00. Vi beräknar avsluta mötet på söndag 21 mars senast kl 14.00.

Möteshandlingar

Möteshandlingarna hittar du här från 19 februari, fyra veckor före mötet.

Du kan hämta handlingarna i tre olika delar om du vill:
Del A - Dagordning, schema mm

Del B - Förra året 2020

Del C - Framtiden 2021

Eller alla handlingarna i ett gemensamt dokument:

ABC - Handlingar CISV Swedens årsmöte 2021

Av hänsyn till miljön har styrelsen beslutat att CISV Sweden inte skriver ut eller skickar handlingarna med post. Önskar du läsa även kommittéernas verksamhetsberättelser kan du begära dem genom att mejla CISV Swedens generalsekreterare secretary@cisv.se

Motioner till årsmötet skickar du senast 5 februari till CISV Swedens generalsekreterare (secretary@cisv.se).
Här kan du läsa mer om motioner och där du hittar också en mall för hur du kan utforma din motion.

Anmäl dig till årsmötet senast söndag 14 mars.

Har du några frågor är du mer än välkommen att höra av dig till CISV Swedens styrelse (board@cisv.se).

Välkommen till ett annorlunda Vårmöte och årsmöte!

Då vi i år kommer genomföra mötet digitalt har vi valt att komprimera och lägga större vikt på själva mötet och därmed inte ha några sessioner in emellan. Delvis för att vi planerat in många fler korta pauser och bensträckare samt att det blir väldigt annorlunda och i vissa fall mer påfrestande att behöva sitta vid en dator hela helgen så har vi försökt korta ner dagarna.

Vi kommer använda oss av Zoom då det erbjuder många möjligheter till dela upp oss för bland annat diskussioner och omröstningar. Möteslänk och lösenord skickar vi ut några dagar i förväg till alla anmälda deltagare. Mer om hur mötet tekniskt kommer att gå till kan ni läsa i Mötesteknik för digitala årsmöten i del A i handlingarna.

Styrelsen föreslår att Anna Rydborg, anställd som utbildningssamordnare, är mötesordförande och att Karin Ploen, anställd som generalsekreterare, är mötessekreterare.

I handlingarna hittar ni även helgens schema, notera den “bufferttid” vi lagt in på söndagen om vi skulle stöta på några problem (med teknik eller annat) så vill vi att ni har denna tiden tillgänglig, men om allt löper på bra slutar vi tidigare. Planera därför att du kommer att vara uppbokad fram till klockan 14 på söndagen.

Diskussionsforum 16 mars 19.00
På tisdag den 16 mars klockan 19.00 genomför vi vårt inför-möte där vi öppnar upp för diskussioner om verksamhetsplan, verksamhetsberättelse, ekonomi och motioner. Både diskussionsmötet 16 mars och årsmötet 20–21 mars kommer att hållas via Zoom. Alla som är anmälda till årsmötet kommer att få en möteslänkar via mejl.

På diskussionsmötet kommer representanter från styrelsen och motions-skrivare att närvara så vi önskar att så många som möjligt som planerar att delta på årsmötet också är med på diskussionsmötet. Detta är en del i att vi önskar göra mötet under helgen så smidigt och effektivt som möjligt. Ni kommer redan vid detta tillfälle ha möjlighet att lämna yrkanden.

Tacka din eldsjäl
Som avslut på lördagen 20 marskommer vi, likt tidigare år, att ha en stund för att uppmärksamma våra eldsjälar i föreningen. Nominera dessa här: Nominera en eldsjäl!

Matpengar
För att årsmötes-helgen ska bli en så trevlig och givande upplevelse som möjligt har CISV Swedens styrelse beslutat att alla deltagare på Vårmötet får ersättning för kost utifrån de ekonomiska riktlinjerna. Detta innebär att ni får ersättning för mat upptill 100 kr per person och dag. Alltså totalt max 200 kr/person ifall man deltar under hela helgen.

För att få ersättningen behöver du ta en kopia på kvittot/kvittona och fylla i ett ersättningsformulär som du skickar till vår nationella kassör Stig Cronquist på mejladress treasurer@cisv.se. Ett undantag för dessa matersättningar är att ni inte behöver skicka in detta per post och ni behöver inte signera ersättningsformuläret som i vanliga fall. Om ni hellre vill skicka det per post går det såklart bra, adressen finner ni i ersättningsformuläret.

Läs mer om kostersättning under punkt 2.8 i de ekonomiska riktlinjerna. Länk till de ekonomiska riktlinjerna och ersättningsformuläret.

Vid frågor kontakta Annie, ekonomiansvarig i styrelsen, på economy@cisv.se

Söndagsmorgonen bjuder på en uppdatering i vad som händer med Programme review just nu och information om den långsiktiga programplanering. Dessutom kommer Arbetsgruppen för Nationella läger presentera resultatet av det arbete som gjorts för att möjliggöra alternativa nationella CISV-läger sommaren 2021.

Helgen avslutas med ett öppet forum, där vi lämnar utrymme för diskussioner som man känner att man inte hunnit avsluta under helgen, om några funderingar har uppstått som man vill ha input på eller om man bara vill hänga kvar lite och prata med varandra. Styrelsen kommer att finns tillgängliga i 30 minuter efter avslutat årsmöte.

Vi ser mycket fram emot att se er om än på ett annat sätt än vi är vana vid.

Med varma hälsningar,

Caroline, Annie, Sandra, Malin, Hanna, Lovisa, Maja, Ofelia, Karin och Anna

Se hela vyn ...