Ekonomi

Ekonomiska riktlinjer

De ekonomiska riktlinjerna beskriver främst hur vi hanterar ekonomin internt. Här hittar du också information om vad som gäller om ett internationellt program ställs in och om någon tackar nej till platser eller delegationer som den tidigare tackat ja till.

Kostnader för att delta

Avgifterna för att delta i ett internationellt program beslutas under hösten, inför det kommande året. En obligatorisk reseförsäkring ingår i alla deltagaravgifter.

Deltagare från 16 år

Deltagare som är 16 år och äldre får en avisering via mejl från CISV Sweden med deltagaravgiften. Avgiften går att betala med kort eller fakturaköp.

Ekonomi

Program

Deltagare/JC

Avgift 2022

Avgift 2023

Village, 28 dagar

Juniorledare (JC)

6 050 kr

6 250 kr

Village, 23 dagar

Juniorledare (JC)

5 250 kr

Seminar Camp

Deltagare

4 700 kr

4 850 kr

Delegationer, 11–15 år

Deltagare i delegationer får en faktura via mejl från sin lokalföreningen med deltagaravgiften. Beloppen i listan är grundavgiften som lokalföreningen betalar till CISV Sweden. På deltagarfakturan kan det tillkomma ett belopp för lokalföreningens omkostnader. Avgifterna för att delta i ett internationellt program beslutas under hösten, inför det kommande året. En obligatorisk reseförsäkring ingår i alla deltagaravgifter.

Village, Youth Meeting och Step Up
För deltagare i delegationer på Village, Youth Meeting och Step Up tillkommer kostnader för resan, del av ledarens resa, kostnad för hälsoundersökning, eventuella kostnader för förberedelser och material samt eventuell administrativ avgift till lokalföreningen.

 

Ersättning till lokalförening som arrangerar ett internationellt program

När en lokalförening arrangerar ett internationellt program får den lokalföreningen en del av de internationella deltagaravgifterna. Här hittar du en lista med beloppen. Vilka beloppen är för det kommande året beslutas under hösten inför det kommande året.

Ersättning för utlägg

När du har gjort ekonomiska utlägg för CISV Swedens räkning använder du formuläret nedan för att ansöka om ersättning. Fyll i formuläret och skicka det tillsammans med kvitton/biljetter till CISV Swedens kassör. Kontaktuppgifter hittar du i formuläret.

Skatteverket och F-skattsedel

Lokalföreningar får ibland erbjudanden om att utföra arbeten åt företag eller organisationer med motprestationen att dessa sponsrar föreningen med viss summa pengar. Ibland kräver företagen/organisationerna att lokalföreningen uppvisar F-skattsedel. För att få en F-skattsedel från Skatteverket fyller du i en anmälan på SKVs hemsida och yrkar om att få nolldebitering.

Frågor om F-skatt ställs till kassören: treasurer@cisv.se

Sitemap
Close

Sök