Step Up

Step Up är ett mångkulturellt läger där ungdomar från nio länder, totalt 35 deltagare, deltar. Ungdomarna har själva ansvar för planeringen av lägrets innehåll. Deltagarna utformar regler och riktlinjer för lägersamvaron. En ledare från varje delegation och de fem stabsmedlemmarna som finns på lägret stöttar ungdomarna i deras ansvar för ledarskap, planering och demokrati. Varje projekt fokuserar på ett specifikt förutbestämt tema som man utvecklar diskussioner och aktiviteter kring.

Målet med lägret är att uppmuntra förståelse för andra kulturer och förebygga fördomar. Lägret ska också hjälpa deltagarna att bygga upp självförtroendet och stimulera kritiskt tänkande.

Samtliga deltagare ska delta under en nationell utbildningshelg (PreImpact) under våren.

Saknar du någon information, eller har några frågor, tveka inte att kontakta Step Up-ansvarig: stepup.bastad-bjare@cisv.se.

Tilldelning 2022

Under 2022 kommer CISV Båstad-Bjäre att skicka en delegation till följande Step Up:

  • Berlin, Tyskland (åldersgrupp 14 år)

För att kunna söka till Step Up behöver man fylla rätt ålder under året (14 år = född 2008).

Kostnader

Deltagaravgift: 4 500 kr. I avgiften ingår lägervistelsen inkl. mat och logi. Tillkommer gör resekostnad för deltagaren samt del av ledarens resa (delas mellan deltagarna). Andra förberedelser och t.ex. läkarundersökning tillkommer också.

Det är viktigt att tänka på att ledaren engagerar sig ideellt, och utöver det som lokalföreningen står för (resor till delegationsträffar, lägeravgift och utbildningar) ska inte ledaren betala någonting.

Ansökan

Tag chansen, åk på ett tre veckor långt Step Up i sommar!

För att ansöka till Step Up behövs följande delar:

Sista ansökningsdag är den 6 februari 2022 och då ska ansökan vara komplett enligt ovan.

Vid stort antal sökande sker fördelningen av platser genom lottning. Besked ges i mitten av februari månad.

Sitemap
Close

Sök