Step Up

Step Up är ett mångkulturellt läger där ungdomar från tio länder, totalt 40 deltagare, deltar. Ungdomarna har själva ansvar för planeringen av lägrets innehåll. Deltagarna utformar regler och riktlinjer för lägersamvaron. En ledare från varje delegation och de fem stabsmedlemmarna som finns på lägret stöttar ungdomarna i deras ansvar för ledarskap, planering och demokrati. Varje projekt fokuserar på ett specifikt förutbestämt tema som man utvecklar diskussioner och aktiviteter kring.

Målet med lägret är att uppmuntra förståelse för andra kulturer och förebygga fördomar. Lägret ska också hjälpa deltagarna att bygga upp självförtroendet och stimulera kritiskt tänkande.

Samtliga deltagare ska delta under en nationell utbildningshelg (PreImpact) under våren.

Saknar du någon information, eller har några frågor, tveka inte att kontakta Step Up-ansvarig: stepup.bastad-bjare@cisv.se.

Tilldelning 2023

Delegationer för CISV Båstad-Bjäre 2023

Step Up för deltagare som är 14 år:

  • Monterrey, Mexico (sommaren)

Step Up för deltagare som är 15 år:

  • Helsingfors, Finland (sommaren)

För att kunna söka till Step Up behöver man fylla rätt ålder under året (14 år = född 2009, 15 år = född 2008).

Kostnader

Kostnaden för att åka på Step Up med CISV Båstad-Bjäre är:

  • 23 dagar: 6 450 kr

I avgiften ingår lägervistelsen inkl. mat och logi. Tillkommer gör resekostnad för deltagaren samt del av ledarens resa (delas mellan deltagarna). Andra kostnader i samband med förberedelserna, såsom material till nationaldräkt/scrapbook, ev. läkarundersökning, vaccination osv. tillkommer också.

Det är viktigt att tänka på att ledaren engagerar sig ideellt, och utöver det som lokalföreningen står för (resor till delegationsträffar, lägeravgift och utbildningar) ska inte ledaren betala någonting.

Ansökan

Tag chansen, åk på ett tre veckor långt Step Up i sommar!

För att ansöka till Step Up behövs följande delar:

Sista ansökningsdag 20 november 2022
Förlängd ansökningstid - ansök senast 27 november 2022

Sitemap
Close

Sök