Village

På ett Village möts 10-12 delegationer från lika många länder under fyra veckor. Varje delegation består av fyra 11-åringar (två flickor och två pojkar) och en vuxen ledare som är minst 21 år. På lägret finns även 5-6 JC (juniorledare) och en pedagogisk stab som leder lägret framåt.

Deltagarna lever och bor ihop på lägret. Dagarna fylls av olika lekar och aktiviteter där alla deltar tillsammans. Genom leken bygger barnen upp förståelse, respekt, gemenskap, tolerans, vänskap och tillit. De upplever andra kulturer och hur människor från andra kulturer ser på saker och ting.

Att deltagarna på en barnby ska vara just 11 år bygger på att barn i den här åldern generellt är mogna nog att vara borta från sina föräldrar under en längre tid men samtidigt unga nog att vara öppna för nya intryck och attityder. De flesta har lätt för att kommunicera med andra, både barn och vuxna.

Delegationen träffas och förbereder sig tillsammans med sin ledare under månaderna före avresa. I den processen är föräldrarna en viktig resurs.

Village-programmet är ett stort äventyr och en unik lägerupplevelse.

Under länken Internationella program kan ni läsa om vilka läger det finns att söka i år.

Läs mer om Village på CISV Swedens sida.

CISV Internationals Village Guide

Länkar till filmer från några Village-läger runt om i världen: Norway 2016, Finland 2016, Färöarna 2017. Sök gärna på Youtube, det finns många videos!

Frågor om Village?

Kontakta village.malmo-lund@cisv.se

Sitemap
Close

Sök