Att vara ledare för en internationell delegation

Att vara ledare för en internationell delegation

Att vara ledare i CISV är något alldeles speciellt. Du behöver inte ha någon tidigare erfaranhet av CISV, lugn, vi utbildar dig och hjälper dig på vägen. Och vi lovar dig att du precis som barnen, kommer lära dig massor under resans gång och du skapa livslånga vänskapsband långt bortom landsgränser/politik/religon.

Som ledare i CISV ser vi gärna att du har viss erfarenhet av barn och/eller ungdomsengagemang, kanske genom ditt arbete eller dina fritidsintressen. Du är intresserad av fredsutbildning, är engagerad, vill utveckla dig själv och testa dina ledaregenskaper. Ledare måste vara minst 21 år när resan till lägret påbörjas.

Inför lägret skräddarsyr du din delegations förberedelser, ser till att deltagarna lär känna varandra och arbetar med det tema som kan finnas. Tillsammans med föräldragruppen och lokalföreningen förbereder ni lägrets praktiska genomförande såsom resa och en presentation av er grupp. Förberedelserna inför lägret är en viktig del av ditt uppdrag och du bör därför bo i närheten av deltagarna/lokalföreningen så att ni enkelt kan träffas regelbundet.

Under lägret är du del av en internationell ledargrupp (totalt ca 25 personer) som planerar, genomför och utvärderar lägret och dess innehåll. Som ledare behöver du snabbt kunna växla mellan olika roller, såsom förälder, kompis eller förebild, allt utifrån deltagarnas och situationens behov. Du är en viktig del av att lägret uppnår sina mål och skapar en miljö för deltagarna att lära sig om ett fredligare samhälle.

Efter lägret fortsätter du träffa din delegation ett par gånger för att sammanfatta och prata om äventyret. Efter lägret kommer du att ha utvecklat dina ledaregenskaper, dina färdigheter i interkulturell kommunikation och ha praktisk erfarenhet av fredsutbildning och konflikthantering.

Att vara ledare är ett ideellt uppdrag, vilket innebär att du inte får ekonomisk ersättning för uppdraget, men du har heller inga kostnader för ditt deltagande eller resan.

Ansök om att vara ledare

Just nu pågår rekryteringen av ledare till sommaren 2024. Tveka inte att söka, då rekryteringen pågår löpande.

Vilka uppdrag som är lediga just nu hittar du HÄR

Sitemap
Close

Sök