För dig mellan 16 och 20 år

Är du mellan 16 och 20 år och saknar ett läger att delta på?

Ingen fara, det finns många fler möjligheter! Här är några förslag:

Spana in alla lediga uppdrag nationellt och leta upp något som passar dig!

Juniorledare (JC)

Juniorledare (JC)

Som juniorledare är du länken mellan barnen och de andra ledarna och du är fri att utforma din roll utifrån de barn och andra vuxna som finns på lägret. Du ska tycka att det är roligt att kommunicera och samarbeta med andra och vara sugen på att utveckla ditt eget ledarskap.

Du kommer att vara en aktiv del av planeringen och genomförandet av lägret och aktiviteterna. Att vara på läger innebär att du kommer att vara en viktig del av den sociala gemenskap som finns. Inte alla som åker på läger är duktiga på engelska, en del deltagare kommer också att vara blyga, då har du en viktig roll i att få deltagarna att känna sig trygga och genomföra aktiviteter tillsammans.

Som juniorledare kommer du att utveckla dina färdigheter att planera och jobba i team. Du kommer att få praktisk erfarenhet av fredsutbildning och konflikthantering samt att lära dig att ta ansvar i ett team och utveckla dina ledaregenskaper.

Juniorledare (JC) kan man vara när man är 16-17 år. Det innebär att man måste vara/fylla 16 eller 17 år någon dag under perioden 1 juni till 31 augusti för sommarbarnbyar. För barnbyar under vinterhalvåret gäller att den sökande ska vara/fylla 16 eller 17 år någon dag under perioden 1 november till 31 januari.

Youth Meeting (YM) 16+

Youth Meeting (YM) 16+

Du som är 16+ och vill åka på Youth Meeting ska söka nationellt. Detta gör vi för att alla grymma juniorer ska kunna söka alla platser.

På 16+ läger har deltagarna stor frihet att påverka, planera och utvecklas tillsammans. Det bästa med Youth Meeting är att det är högt tempo och väldigt lärorikt.

Det finns YM för 16-18 år respektive från 19 år och uppåt.

Seminar Camp

Seminar Camp

Ett seminarieläger är ett 21 dagar långt projekt i lägerform för 17-18-åringar någonstans i världen. På lägret kommer du tillsammans med 18-28 andra deltagare ha ansvar för tema, beslutsprocesser, dagsschema och innehåll med seminarier i fokus. Projektet är intensivt och interkulturellt upplevelsebaserat där ni lär er att samarbeta, ta stort ansvar, om demokrati och konflikthantering.

Sitemap
Close

Sök