Är du redo att ta nästa steg?

Vilka erfarenheter vill du ha ut av livet?

Mycket av CISV:s verksamhet riktar sig till barn och unga, men vad vi erbjuder tar inte slut där. För att fortsätta engagera dig i kulturellt utbyte, främja demokrati och fredstänket finns flera uppdrag för dig som fyllt 21.

Det enda du behöver ha med dig är en nyfikenhet på andra människor, kulturer och en solklar övertygelse om alla människors lika värde. Fred och mänskliga rättigheter ligger dig varmt om hjärtat och du vill känna att du "gör" något.
Då de flesta lägerupplevelser består av till största delen barn eller ungdomar är det naturligt att man tycker det är roligt att hänga med dem och känna att man vill göra skilnad och kunna visa dem vad CISV handlar om.

Har du frågor eller vill veta mer om de olika uppdragen, tveka inte att kontakta oss på board.goteborg@cisv.se

Genom den blå knappen nedan (Om olika uppdrag) kan du se vad CISV Sverige skrivit om uppdrag i CISV generellt och de listar också alla de uppdrag som finns tillgängliga inom CISV Sverige just nu. Det är både Stabs-uppdrag och Delegationsledare som finns tillgängliga.

 

Vilka erfarenheter vill du ha ut av livet?
om olika uppdrag

Pedagogisk stab - projektledare

Sommaren 2024 är CISV Göteborg värdar för ett sk Youth meeting-läger för 12-13 åringar som äger rum utanför Göteborg under sommaren (7-21 juli ). Ca 40 barn från 10 olika länder kommer till oss och det är upp till den pedagogiska staben tillsammans med delgationernas ledare att fylla dagarna med värdefullt innehåll, vänskap, lek och säkerligen också lite bus.

Inom CISV kallar vi den fasta "personalen" på våra läger rätt och slätt "stab". Det är dock ett väldigt brett begrepp som kräver sin förklaring.
Den sortens stab som vi söker är den pedagogiska ledargruppen för ett läger och ägnar sig helt och fullt åt lägrens program.

(Allt det praktiska med att boka lägergård, sköta fakturering från deltagare, matlagning och städ sköts av lokalföreningen och föräldrar och faller alltså inte alls på den pedagogiska staben.).

Den pedagogiska staben är en grupp, där minst en har fyllt 25 år och de andra har fyllt 21. Tillsammans planerar ni upp det innehåll som ett CISV läger ska innehålla inför lägret. Ni får stöd av organisationen och utbildning i de moment och pedagogik som lägret bygger på.

Uppdraget är ideellt men också kostnadsfritt.

Här kan du läsa mer om vad CISV Sverige skriver om stabsuppdraget på ett Stepup-läger.

 

Pedagogisk stab - projektledare

Ledare med ansvar för delegation

En delegation kallar vi inom CISV en grupp med 4 barn/ungdomar som tillsammans med en vuxen ledare (fyllt 21 år) tilldelats ett läger som de ska delta på under året. Det finns tre olika typer av läger och de är åldersindelade och varar mellan 2-4 veckor.
Som ledare för en delegation är du den vuxna som har ansvaret för din barngrupp från att ni vinkas av av föräldrarna på perongen eller flygplatsen fram tills att ni är hemma igen. Men uppdraget börjar inte där!

Under perioden från att du tilldelats en delgation så spenderar du tid med att lära känna barnen och deras föräldrar och genomföra vissa aktiviteter. Tillsammans planerar ni er delegations program som ni ska förbereda innan avresa. Under processen får du stöd från vår lolalförening och träffar andra ledare för att lära känna även dem och även utbildning i pedagogik, säkerhet och hur det kan vara att ansvara för barn.

Uppdraget är ideellt men också helt kostnadsfritt för ledaren.

Sitemap
Close

Sök