CISV Göteborg: Aktiviteter som behöver göras under hösten

Tags

#Göteborg

2023-09-19

Dags att börja trumma upp planeringen inför de läger vi själva organiserar: Step Up i December och vårt Youth Meeting sommaren 2024.

Vi vet att vår förening inte är som många andra av barnens aktiviteter, det krävs en del engagemang som förälder. Vi är ju en heltigenom ideell förening och ingen som genomför eller organiserar aktiviteter får ersättning eller dylikt. Vi som hittills organiserat är alltså vanliga föräldrar som också samtidigt har barn ute på läger i världen.

Vi är många föräldrar som stått på Landvetter och spänt inväntat att återigen få träffa våra barn efter några veckors bortavaro och genast inse att de haft en fantastisk upplevelse! Det är lite som med tatueringar, har du en gång varit på ett CISV-läger vill du definitvt åka igen! Det är nog det vi föräldrar har gemensamt, att vi alla har en önskan om att ge våra barn ett öppet sinne för världen, låta dem bli lite mer självständiga och äventyrliga, öva på sina språkkunskaper osv.
Men som förälder är det inte samma sak att delta i CISV som att skicka barnet på en språkresa, dvs man betalar och får ett ordnat paket. I CISV krävs det av oss föräldrar att hålla igång hela årshjulet.
Efter corona är vi så glada att vi återigen fått tillbaka engagerade barn och ungdomar som vill delta i våra aktiviteter. Dock har det inte varit samma återväxt på föräldrar och unga vuxna som kan leda och organisera de aktiviteter vi är ålagda att genomföra om vi vill tilldelas möjlihgeter att skicka iväg våra barn.
Vi har varit alltför få som fått för stora uppgifter på våra bord och inför nästa års aktiviteter behöver vi vara bättre förberedda och fler organiserade. Dvs, vi vill se fler föräldrar aktiva hela året, inte bara ett och annat matlagningspass på sommaren.

De 6 pass man tilldelas för att delta i lägrets organisation är vi beroende av att varje familj faktiskt genomför. Skickar man två barn samma år, så blir det 12 pass. Om man inte lyckas genomföra alla sina pass kommer ens barn tyvärr inte heller kunna åka på fler läger då vi behöver ha familjer som genomför alla sina åtaganden. I de fall föräldrar inte genomfört alla sina pass är det alltså alltid andra föräldrar som fått täcka upp och det är tyvärr ohållbart.

Det vi behöver blir fler som organiserar tillsammans är alltså:
Praktstab (planera allt med lägergård, matpass, transporter, värdfamilj osv). Här söker vi så många som möjligt, helst minst 4 personer
Matgrupp (planera menyer som går att upprepa, inköpslistor, avtal på lokala matbutiker, inventera kylar och frysar inför läger) helst minst 3 personer
Rekrytering (planera annonsering, nå ut till sitt nätverk, kontakta olika kanaler, intervjua kandidater, osv) helst minst 4 personer
Stipendiegruppen (vi har en befintlig grupp som ansöker om stipendier från kända stiftelser men också försöker hitta nya möjligheter till spons och stipendier)

Vi söker också en ny revisor som kan godkänna kassörens resultaträkning inför årsskiftet.

Sitemap
Close

Sök