Ledare och stab

Överenskommelse mellan ledare och lokalförening

Det är viktigt att ledare och lokalförening har samma förväntningar på sina egna och varandras roller inför, under och efter ett program. Till er hjälp har vi därför tagit fram ett förslag på överenskommelse mellan ledare och lokalföreningen som visar att ledaruppdraget är seriöst men också tydliggör ledarens och lokalföreningens ansvar. Lokalföreningen anpassar innehållet i överenskommelsen så att det passar just era lokala rutiner och bestämmelser. Läs därför igenom kontraktet noggrant och redigera utifrån era behov. Lycka till med rekryteringen!

Intyg efter uppdrag

När en ledare eller stab har avslutat sitt uppdrag är det bra om lokalförening har som rutin att ge ett skriftligt intyg. Skriv gärna ett personligt omdöme förutom att beskriva vad uppdraget handlat om.

Här hittar du mallar med förslag på hur ett intyg kan se ut. Ett för ledare och ett för staber.

Internationell stab

Det är möjligt att ha en stab från ett annat land. Om ni inte redan har kontakter kan ni annonsera i IO Update och på CISV Internationals hemsida. Skicka i så fall ett mejl till secretary@cisv.se. Läs mer här om rutiner för att ansöka om att vara internationall stab.

När ni har hittat någon som ni skulle vilja bjuda in som internationell stab meddelar ni generalsekreteren på adressen secretary@cisv.se Kansliet skickar en "Formal Request", en förfrågan till den personens home NA och frågar dels om de kan rekommendera henne/honom (+ att de kollat att hen inte har anmärkningar i brottsregister), dels om de kan avvara personen under den perioden (så att det inte t ex krockar med att de själva är i stort behov av staber) samt att hen har relevant stabsutbildning.

När vi har fått ett positivt svar från personens home NA gör lokalföreningen en överenskommelse med personen om hur villkoren för ert samarbete ska se ut. Det är till exempel vanligt att den arrangerande lokalföreningen står för reskostnaden.

Bekräfta till generalsekreteraren vem som kommer att vara internationell stab på ert läger. Kansliet meddelar sedan IO så att de kan lägga till den internationella stabspersonen till programmet i myCISV.

Här hittar du ett förslag på överenskommelse mellan internationell stab / Camp Director och lokalföreningen som förtydligar ansvaret. Lokalföreningen anpassar innehållet i överenskommelsen.

Sitemap
Close

Sök