Ledare och stab

Överenskommelse mellan ledare och lokalförening

Det är viktigt att ledare och lokalförening har samma förväntningar på sina egna och varandras roller inför, under och efter ett program. Till er hjälp har vi därför tagit fram ett förslag på överenskommelse mellan ledare och lokalföreningen som visar att ledaruppdraget är seriöst men också tydliggör ledarens och lokalföreningens ansvar. Lokalföreningen anpassar innehållet i överenskommelsen så att det passar just era lokala rutiner och bestämmelser. Läs därför igenom kontraktet noggrant och redigera utifrån era behov. Lycka till med rekryteringen!

Intyg efter uppdrag

När en ledare eller stab har avslutat sitt uppdrag är det bra om lokalförening har som rutin att ge ett skriftligt intyg. Skriv gärna ett personligt omdöme förutom att beskriva vad uppdraget handlat om.

Här hittar du mallar med förslag på hur ett intyg kan se ut. Ett för ledare och ett för staber.

Internationell stab

Det är möjligt att ha en stab från ett annat land. Om ni inte redan har kontakter att vända er till kan ni annonsera i IO Update och på CISV Internationals hemsida. Här är mer info om vad som gäller internationellt.

När ni har hittat någon som ni skulle vilja bjuda in som internationell stab fungerar det så att ni i lokalföreningen kommer fram till en ömsesidig överenskommelse. Det är till exempel vanligt att den arrangerande lokalföreningen står för reskostnaden.

Meddela sedan gs på adressen secretary@se.cisv.org, så skickar kansliet en förfrågan till den personens home NA och frågar dels om de kan rekommendera henne/honom (+ att de kollat att hen inte har anmärkningar i brottsregister), dels om de kan avvara henne/honom under den perioden (så att det inte t ex krockar med att de själva är i stort behov av staber).

När de svarat ja meddelar kansliet IO till deras lista över internationella staber: namn, lokalförening+NA och programkoden för det läger hen kommer att vara stab på.

Sitemap
Close

Sök

Genom att använda denna webbplats godkänner du användningen av cookies för att ge dig den bästa användarupplevelsen.
Hitta ytterligare information på Cookies
Ok