Vanliga frågor (FAQ)

Här svarar vi på några av de vanligaste frågorna om CISV och vår verksamhet.

Vad betyder namnet CISV?
Förkortningen CISV står för Children's International Summer Villages, ett namn som på 1950-talet då CISV föddes, speglade CISV som organisation. Idag, när vi erbjuder så mycket mer än bara sommarläger, använder vi endast förkortningen CISV.

Kan jag prova på CISV innan jag väljer att delta i ett program?
Absolut, det rekommenderar vi till och med. Vi har både lokala träffar och kortare helgläger för dig som vill uppleva vår verksamhet.

Vem genomför verksamheten i CISV?
Det gör medlemmarna. Allt arbete med lokal, nationell och internationell verksamhet gör vi med nästan bara ideella krafter.

Hur finaniseras CISV Sweden?
Vi söker statligt bidrag för ungdomsorganisationer från Myndigheten för barn- och ungdomsfrågort (MUCF) och bidrag från olika fonder och stiftelser. Lokalföreningarna betalar en medlemsavgift till CISV Sweden.

Vad kostar det att vara medlem i CISV?
Varje lokalförening beslutar om en årlig medlemsavgift. Läs mer på din lokalförenings hemsida.

Att delta på våra läger och projekt kostar olika mycket,. Vissa projekt är helt gratis, ett läger en helg kan kosta 300 kronor och att delta på ett internationellt läger oftast kostar flera tusen kronor.

Jag vill vara med i CISV. Hur gör jag?
Läs mer här om att Bli medlem. Kolla vilken lokalförening som finns närmast dig och fyll i formuläret Bli medlem.

Måste man vara duktig på engelska för att engagera sig i CISVs internationella läger och projekt?
Nej, verkligen inte. Men du kommer att vara bättre på engelska när du kommer hem.

Vi har vänner som är engagerade i CISV och nu har vårt barn blivit väldigt nyfiket på er verksamhet! Hur gör vi för att engagera oss?
Vad roligt att du är intresserad av CISV och vår verksamhet.

CISV är en fredsutbildande organisation som finns i många olika länder men vår verksamhet utgår från lokalföreningarna. En blir alltid medlem i en lokalförening nära där en bor och deltar i aktiviteter som den lokalföreningen antingen arrangerar eller deltar i. Det går bra att arbeta aktivt i lokalföreningen eller delta för ett visst uppdrag.

Mer info om vårt arbetssätt och våra grundtankar hittar du här på hemsidan. Du kan också gå in på lokalföreningarnas egna hemsidor och läsa mer om deras verksamhet.

Du kan läsa mer om CISV International på deras hemsida. Välkommen till CISV!

Jag är nyfiken på att engagera mig CISV och kanske bli ledare. Hur gör jag då?
Våra lediga uppdrag finns alltid listade här på hemsidan. Det är bra om man är ledare för en grupp barn/ungdomar i närheten där man bor, för att det ska vara möjligt att lära känna dem och göra en bra förberedelse tillsammans inför att man deltar i det internationella programmet.

För att vara ledare krävs det att en deltar i CISVs nationella ledarutbildning som vi kallar Impact, som erbjuds främst under våren, och är förlagd till helger (fredag kväll till söndag eftermiddag).

Hör gärna av dig direkt till den/de lokalföreningar som finns i din närhet, så kan de berätta mer om vilka aktiviteter och uppdrag de har under den närmaste tiden. Vill du maila dem når du dem enklast via adressen "lokalforening@se.cisv.org", t.ex. stockholm@se.cisv.org eller jonkoping@se.cisv.org.

Sitemap
CloseClose

Sök