Internationell stab

Det är möjligt att ha en stab från ett annat land. Om ni inte redan har kontakter kan ni annonsera i IO Update och på CISV Internationals hemsida. Skicka i så fall ett mejl till secretary@cisv.se. Läs mer här om rutiner för att ansöka om att vara internationell stab och i Programme Guide för respektive program.

När ni har hittat någon som ni skulle vilja bjuda in som internationell stab ber ni personen att fylla i Staff Leader Application Form och skicka till rekryteringsansvarig i lokalföreningen tillsammans med två ifyllda CISV Reference Form.

Om ni efter rekryteringsprocessen beslutar att ni vill anlita den här personen som internationell stab meddelar ni generalsekreteren på adressen secretary@cisv.se. Kansliet skickar då en "Formal Request", en förfrågan till den personens home NA och frågar:

  • om de kan rekommendera henne/honom
  • om de kan intyga att att hen inte har anmärkningar i brottsregister
  • om de kan avvara personen under den perioden (så att det inte t ex krockar med att de själva är i stort behov av staber)
  • om hen har relevant stabsutbildning.

När vi har fått ett positivt svar från personens home NA gör lokalföreningen en överenskommelse med personen om hur villkoren för ert samarbete ska se ut. Det är till exempel vanligt att den arrangerande lokalföreningen står för reskostnaden.

Bekräfta till generalsekreteraren vem som kommer att vara internationell stab på ert läger. Kansliet meddelar sedan IO så att de kan lägga till den internationella stabspersonen till programmet i myCISV.

Här hittar du ett förslag på överenskommelse mellan internationell stab och lokalföreningen som förtydligar ansvaret. Lokalföreningen anpassar innehållet i överenskommelsen.

Sitemap
Close

Sök