Impact

Det praktiska ansvaret

Impact är CISV Swedens utbildning i fred och ledarskap. För att genomföra de viktiga och uppskattade utbildningarna delar lokalföreningarna på ansvaret för det praktiska arrangemanget. Ert arbete är viktigt och bidrar till att närmare 300 personer får utbildningen varje år.

Vid varje Impact-utbildning är det två ansvariga lokalföreningar. Ni kontaktar själva varandra, delar upp arbetet mellan er och gör eventuella överlämningar under helgen så som det passar er.

Att vara praktiskt ansvarig lokalförening innebär att:

  • handla och laga mat
  • se till att deltagare och utbildare/föreläsare får skjuts den sista biten till och från lägergården vid behov
  • ansvara för att lägergården är städad när utbildningen är slut (deltagarna gör största delen av städningen men ni kollar av så att allt ser bra ut efteråt).

Transporter

Det är ni i lokalföreningarna som hjälper till med transporter för deltagarna från närmsta buss/tåg hållplats till lägergården samt från lägergården till hållplatsen när utbildningen är slut.

Behöver ni en bil och ni inte kan låna en från någon i lokalföreningen så kan ni ibland få hyra en bil. Är detta aktuellt så behöver ni diskutera detta med utbildningssamordnaren i god tid innan utbildningen.

Vegetarisk mat

Maten på alla Impact är vegetarisk, lakto-ovo vegetarisk (alltså inte kött, fågel eller fisk, men ägg och mjölkprodukter går bra). Efter årsmötesbeslut i mars 2018 serveras alltid vegetarisk mat på CISV Swedens nationella utbildningar och möten. Om någon deltagare behöver annan mat än vegetarisk under helgen kan den personen få det genom att ange det som specialkost i sin anmälan.

Tanken med att ha vegetariskt som standard är dels att det blir lättare för matstaben att göra färre antal rätter, att kött är den matprodukt som har störst negativ påverkan på klimatet och att vegetarisk mat är i det stora hela billigare.

Vill ni ha förslag på menyer så hör av er till utbildningssamordnaren. Behöver köksstaben sovplats på lägergården skall detta meddelas senast två veckor före helgen till utbildningssamordnaren.

Får ni mat över under utbildningen önskar vi att ni tar tillvara på den så gott ni kan. Undvik att slänga mat. Torrvaror kan ni exempelvis spara till andra nationella läger som ligger nära i tid och om det går att ordna med transport av varorna, eller ta med till lokalföreningens egna aktiviteter.

Om det blir över av den tillagade maten kan de deltagare som vill, eller lokalföreningen, ta med hem så gått det går. Se gärna till att ha med er några matlådor för att kunna frakta hem mat i.

Tänk på att välja matprodukter som är bra för miljön ur ett hållbarhets- och rättviseperspektiv.

Ramschema för alla måltider som de ansvariga lokalföreningarna lagar och serverar

Fredag
Middag 20-21 (lättare middag i form av en matig sallad, varma mackor, egen pizza eller liknande)

Lördag
Frukost 8.00-9.00
Fika 10.30-11.00 (Frukt och någon kaka)
Lunch 12.30-14.00
Paus 15.00-15.15 (Kaffe ska finnas tillgängligt)
Mellanmål 17.30-18.00 (t.ex frukt)
Middag 18.30-19.30
Kvällsmat ca 21.30 (Ställ fram lite tilltugg, exempelvis frukt och smörgås. Diskutera med praktiskt ansvarig vilken tid som passar bäst.)

Söndag
Frukost 8.00-9.00
Paus 9.45-10.15 (Kaffe ska finnas tillgängligt)
Lunch 12.30-13.00
Efter avslutning ca 14.00 (Ställ fram mat/frukt/mackor om det finns kvar som deltagarna kan ta med på resa.)

Information och kontakt med utbildningssamordnaren

Ungefär fyra veckor före utbildningen kommer utbildningssamordnaren att kontakta er för att stämma av så att läget är under kontroll. Då meddelar ni vem i lokalföreningen som ska vara kontaktperson.

Kontaktuppgifter till utbildningssamordnaren
Anna Edlund, e-post: impact@se.cisv.org, tel: 0703-94 23 82

Information om deltagarna kommer ni att få via mejl senast tisdagen samma vecka som utbildningen ska äga rum. Då får ni mer detaljerad information om eventuella allergier, specialkost mm och hur många som ska hämtas/lämnas vid närmaste station.

Ekonomi och ersättning

Budget för Imapct-utbildningarna
CISV Sweden står för kostnaden. Impact är en nationell utbildning som enligt tidigare årsmötesbeslut ska vara kostnadsfri för deltagarna. Sen har vi spridit dessa geografiskt och det praktiska ansvaret på lokalföreningar enligt beslut på årsmötet 2010.
CISV Sweden ersätter:

  • matkostnader á 200 kr per person/helg
  • transporter ersätts efter behov

När det kommer till den mat som skall handlas och lagas kan ni välja att lägga ut pengar, spara kvittot och få ersättning i efterhand. Om ni inte har möjlighet att lägga ut pengar kan ni få ett förskott. Kontakta i så fall CISV Swedens kassör i god tid före utbildningen.

För att få ersättning för utlägg du haft fyller du i rese- och kostnadsformuläret här nedan, bifogar alla kvitton och skickar det till kassören. Milersättningen för bilresor är 18,5 kr/mil.

Kontaktuppgifter till CISV Swedens kassör
Stig Cronquist, e-post: treasurer@se.cisv.org, tel: 070-142 43 35.

Rese- och kostnadsersättning

När du har gjort ekonomiska utlägg för CISV Swedens räkning använder du formuläret nedan för att ansöka om ersättning. Fyll i formuläret och skicka det tillsammans med kvitton/biljetter till CISV Swedens kassör. Kontaktuppgifter hittar du i formuläret.

Utvärdering

Er insats är som sagt viktig och utbildningssamordnaren kommer därför att mejla en utvärdering till er efter utbildningen. Detta för att vi tillsammans ska kunna utveckla och samordna alla delar av Impact så att det blir så bra som möjligt för alla inblandade. Om ni har några tankar eller synpunkter utöver det så är ni självklart mycket välkomna att ta kontakt med utbildningssamordnaren.

Impact 2018

Här finns planeringen för Impact 2018.

PreImpact 1 – YM och IPP
Målgruppen för detta Impact är Youth Meeting (YM)-deltagare (16+), ledare för Youth Meeting, de som ska staba på ett Youth Meeting eller IPP under 2018 samt IPP-deltagare.

Datum och tid: kl 20.00 den 16/3 till kl 13.30 den 18/3, 2018
Plats: Munkaskogsgården utanför Habo, Jönköping
Frågor: impact@se.cisv.org
Ansvariga lokalföreningar: CISV Jönköping och CISV Västerås

PreImpact 2 – Village och IC
Målgruppen för detta Impact är Village (Barnby)-ledare, Junior Counselors (JC), de som ska staba på ett Village under 2018 samt Interchange-ledare och juniorledare på Interchange.

Datum och tid: kl 20.00 den 13/4 till kl 13.30 den 15/4, 2018
Plats: Bockaberg utanför Göteborg
Frågor: impact@se.cisv.org
Ansvariga lokalföreningar: CISV Göteborg och CISV Mölndal

PreImpact 3 – Nordöst Step Up
Målgruppen för detta Impact är Step Up-deltagare och ledare från lokalföreningarna Håbo, Stockholm, Jönköping, Linköping, Strängnäs, Västerås och Östersund, samt alla som ska staba på ett Step Up-program under 2018.

Datum och tid: kl 20.00 den 4/5 till kl 13.30 den 6/5, 2018
Plats: Västeräng utanför Motala
Frågor: impact@se.cisv.org
Ansvariga lokalföreningar: CISV Linköping och CISV Håbo Uppland

PreImpact 4 – Sydväst Step Up, Seminar Camp och uppsamling
Målgruppen för detta Impact är Step Up-deltagare och ledare från lokalföreningarna Båstad-Bjäre, Göteborg, Halmstad, Helsingborg, Malmö-Lund och Mölndal, Seminar Camp-deltagare och de som ska staba på ett Seminar Camp under 2018, samt de deltagare som eventuellt inte kunnat delta på PreImpact under "sin" helg.

Datum och tid: kl 20.00 den 25/5 till kl 13.30 den 27/5, 2018
Plats: Sagostunderna, Höllviken, utanför Malmö
Frågor: impact@se.cisv.org
Ansvariga lokalföreningar: CISV Malmö-Lund och CISV Helsingborg

PostImpact 14-16 september – Reflektion
Målgruppen för detta Impact är staber för alla program, deltagare på Seminar Camp, Youth Meeting-deltagare (16+), ledare för Youth Meeting, Village (Barnby)-ledare och Junior Counselors (JC) Interchange-ledare + juniorledare, IPP-deltagare och Step Up-ledare som deltagit i ett internationellt program under 2018.

Datum och tid: kl 20.00 den 14/9 till kl 13.30 den 16/9, 2018
Plats: Steningegården utanför Halmstad
Frågor: impact@se.cisv.org
Ansvariga lokalföreningar: CISV Halmstad och CISV Båstad-Bjäre

PreImpact 5 – Vinterns program
Målgruppen för detta Impact är alla som ska delta i ett internationellt program under vintern 2018/19. Seminar Camp-deltagare, ledare för Youth Meeting, de som ska staba på ett Youth meeting under vintern, IPP deltagare, Village (Barnby)-ledare och Junior Counselors (JC).

Datum och tid: kl 20.00 den 19/10 till kl 13.30 den 21/10, 2018
Plats: Frustunaby, utanför Gnesta nära Stockholm
Frågor: impact@se.cisv.org
Ansvariga lokalföreningar: CISV Strängnäs och CISV Stockholm

Sitemap
Close

Sök

Genom att använda denna webbplats godkänner du användningen av Cookies för att ge dig den bästa användarupplevelsen.Ok