Vi söker Stab till sommarens Village

Tags

#Malmö-Lund

2023-12-18

Vi söker dig som tillsammans med 4 andra vill ansvara för det pedagogiska innehållet på sommarens Village

Sommaren 2024 kommer vi arrangera ett Village i Region Syd. Vi söker 5 projektledare till lägret, som tillsammans kan vara den pedagogiska staben. Vi ser en fördel att flera i gruppen redan känner varandra i förväg, därför är det ett uppdrag som går att söka tillsammans med vänner. Under våren får ni utbildning och handledning ges genom hela processen.

Village (barnby) är ett normalt sett fyra veckor långt läger för 11-åringar från olika länder, vi har denna gång valt att arrangera ett läger på 3 veckor istället. Att vara med på Village är ett stort äventyr och en unik lägerbaserad upplevelse. Dagarna fylls av olika lekar och aktiviteter där alla deltar tillsammans. Syftet är samarbete, interkulturell förståelse, kommunikation och vänskap.

CISV arrangerade sitt första Village redan 1951, samma år som CISV Sweden bildades.

Som pedagigisk stab är du en del av det team som ansvarar för att lägrets pedagogiska mål nås, du är också länken till den arrangerande lokalföreningen som ansvarar för lägrets praktiska genomförande. Du är spindeln i nätet som ser till att allting flyter före, under och efter lägret.

Du bör vara organisatoriskt lagd, söka kreativa lösningar på såväl pedagogiska som praktiska frågor. Du bör ha ett intresse av att arbeta med barn, ungdomar och vuxna i en interkulturell miljö. Det är en fördel om du har tidigare erfarenhet av att arbeta med gruppdynamik och grupprocesser. Meriterande är också tidigare erfarenhet av läger och eller projektverksamhet, kanske från en annan organisation eller från arbetslivet.

Du får möjlighet att utveckla din organisatoriska förmåga, dina ledaregenskaper och får praktisk träning i konflikthantering och fredsutbildning.

Det kommer att finnas en praktisk stab som planerar det praktiska inför lägret

För att söka skall du vara minst 21 år gammal. Anmäl ditt intresse redan idag genom att kontakta Elin som är vår ledaransvarige elin.blomstedt.larsson@cisv.se

Sitemap
Close

Sök