CISV Västerås - Värdfamiljshelg

Vill du vara värdfamilj till ungdomar 14-15 år från Brasilien, Colombia, Spanien, USA, Sverige, Tyskland Guatemala eller Vietnam den 28- 30 juni 2024?

Ansök om att bli värdfamilj här CISV Västerås - anmälan värdfamilj till Step Up 2024 - CISV Sweden - SportAdmin

CISV Västerås skapar fredsutbildande träffar, helgläger och projekt för barn, ungdomar och familjer i Västerås. Aktiviteterna knyts till teman som ryms inom CISV:s fyra grundpelare – mångfald, konflikthantering, hållbar utveckling och mänskliga rättigheter. Vår metod är upplevelsebaserat lärande och kan innebära lek, diskussion, drama och kreativt skapande. Målet är att vi alla ska lära oss allt man behöver kunna för att leva i en fredlig värld. Vi är partipolitiskt och religiöst obundna och strävar ständigt efter att alla ska känna sig välkomna i vår verksamhet.

Ett Step-Up-läger består av två delar. Den första utgörs av en helg när barnen bor i familjer, medan ledarna från alla länder träffas separat för att förbereda lägret. Därefter, på söndag kväll, inleds själva lägret. Därefter bor ungdomarna och ledarna tillsammans tre veckor på en skola.

CISV Västerås skall arrangera ett CISV Step Up- läger i Västerås den28 juni till den 20 juli. I ett Step Up är ungdomarna delaktiga i planering av sina aktiviteter och de flesta är väldigt självständiga. Nu behöver vi er hjälp att ta hand om delegaterna under ankomsthelgen den 28-30 juni. Vi letar efter familjer som vill vara värdar åt 2 eller 4 barn, beroende på hur många du har möjlighet att ta emot. Att bo i värdfamilj är en viktig del av det kulturella utbytet under lägret och en upplevelse som är lika givande för värdfamiljen som för delegaten. Tanken är att ge ungdomarna en lugn första helg i värdlandet. För er med barn som ännu inte själva har varit på ett CISV-läger är det ett utmärkt tillfälle att få en inblick i hur det kan vara att träffa barn från andra länder.

Tags

#Västerås

Tid och plats

När

2024-06-28 - 15:00 - 2024-06-30 - 16:00

Sitemap
Close

Sök