PreImpact 1 - YM 2023

För dig som ska vara ledare eller staba på ett YM under 2023.

Målgruppen för detta Impact är Youth Meeting (YM) ledare samt de som ska staba på ett Youth Meeting under 2023.

Datum och tid: kl 20.00 den 10/3 till kl 13.30 den 12/3, 2023
Plats: Munkaskogsgården utanför Habo, Jönköping
Frågor: impact@cisv.se
Ansvariga lokalföreningar: CISV Jönköping, CISV Göteborg

Målgrupp

  • Youth Meeting (YM) ledare
  • Youth Meeting (YM) stab

Anmälan

PreImpact är obligatoriskt för alla ledare, staber och vissa deltagare som ska delta i ett internationellt program. Till höger på sidan finns det en anmälningslänk. Sista anmälan är 2 veckor före utbildningens start, alltså 24 februari. Se till att boka din resa innan du anmäler dig så du kan uppge den informationen i din anmälan.

Anmälan sker från och med 2022 integrerat med medlremsregistret genom verktyget "Bokning". När du har klickat i den gula rutan "Anmäl dig" uppmanas du att ange din mailadress som du har registrerad i medlemsregistret. Du kommer därefter få en engångskod för att bli inloggad och se alla aktiviteter som för tillfället går att anmäla sig till. Fördelen med att logga in är att du inte behöver ange dina kontaktuppgifter igen. Har du glömt vilken mailadress som är registrerad i vårt medlemssystem går det bra att prova dig fram med fler adresser. Lyckas du ändå inte kan du kontakta din lokalförenings medlemsansvarige eller maila vår nationella utbildningssmaordnare Anna på impact@cisv.se.

Vägbeskrivning

Munkaskogsgården ligger 2 mil norr om Jönköping, i Habo. Dit åker du lättast kollektivt med pendeltåg och kliver av på hållplatsen Habo station. Därifrån kommer bilar att gå sista biten till lägergården.

Ditresa

Från Jönköping Centralstation:

Ta tåg mot Göteborgs C. Kliv av på Habo station. Senaste pendeltåget du kan ta för att hinna i tid går klockan 19.04 från Jönköping. Resan tar ca 13 minuter. Sista biten får du skjuts, den bilresan tar ca 10 minuter.

Från Göteborgs C:

Ta tåg mot Falköping Centralstation. Där byter du pendeltåg och åker mot Nässjö Centralstation. Kliv av vid Habo station. Från Falköping tar resan ca 30 min. Senaste pendeltåget du kan ta från Falköpings Centralstation går klockan 19.18. Vi rekommenderar dock att åka med 18.05 tåget för att vi ska hinna skjutsa sista biten, bilresan tar ca 10 minuter.

Hemresa

Till Jönköping C kan du tidigast åka med ett tåg som går klockan 13.47 från Habo station. Det är framme i Jönköping klockan 14.00. Det går också bra att åka pendel klockan 14.45, som är framme i Jönköping klockan 14.49, för att inte de som skjutsar behöver stressa från lägergården. Boka din fortsatta resa efter det.

Till Falköping C kan du tidigast åka med ett tåg som går klockan 14.14. Det är framme i Falköping klockan 14.43, så boka din fortsatta resa efter det.

Samåkning

Du kan också hitta personer att samåka med iFacebook-gruppen "Samåkning i CISV Sweden".

OBS!

Om du av någon anledning inte kan komma fram i tid eller måste åka tidigare så måste du kontakta utbildningssamordnaren i god tid i förväg (dock senast 1 vecka innan) och få detta godkänt.

Praktiskt

Vid avanmälan senare än måndagen före utbildningen, eller om du är anmäld och inte dyker upp, betalar du en kostnad på 250 kr.

Packa kläder för inom- och utomhusaktiviteter, sängkläder, inomhusskor, anteckningsblock och penna. Det kan vara bra att ta med ett extra par strumpor ifall det är kyligt längs med golven.

Möjligheten att endast delta på delar av helgen erbjuds inte.

Eventuella allergier och matval

CISV Sweden serverar vegetarisk mat (alltså inte kött, fågel eller fisk, men ägg och mjölkprodukter går bra) som standard. Ange i din anmälan om du önskar specialkost (till exempel veganskt eller kött). Har du någon matallergi eller annan allergi som vi bör veta om fyller du i det också i formuläret.

Särskilda önskemål

CISV Sweden strävar efter absolut tillgänglighet. Om något av nedanstående gäller för dig, var vänlig uppge det i din anmälan under "Särskilda önskemål", så ordnar vi det tillsammans:

  • ditt trosutövande påverkar ditt deltagande under helgen,
  • du har begränsade kunskaper i svenska,
  • du använder/behöver hjälpmedel för ökad funktionalitet,
  • du har ett hälsotillstånd som vi utifrån ett riskhanteringsperspektiv bör känna till,
  • du har önskemål gällande sovplats (annars tas ingen hänsyn till kön vid fördelning av sovrum).

Om utbildningen

CISV arbetar med upplevelsebaserat lärande och fredsutbildning för aktivt världsmedborgarskap. Impact är CISV Swedens utbildning i ledarskap, projekt och fred. Metoderna är interaktiva och varierande och utvecklar deltagarnas attityder, kunskaper och färdigheter samtidigt som man har roligt tillsammans. En viktig del i utbildningen är mötet och utbytet mellan deltagarna och det nätverk av vänner som uppstår genom detta.

Impact är till för dig som vill utmana och utveckla dig själv. Utbildningen ger verktyg för att skapa fredsutbildning och består av tre delar: A) generella kompetenser, B) utbildningsområde, samt C) fördjupande utbildning i ditt CISV program.

A) Generella kompetenser

De generella kompetenserna är ledarskap, fredsutbildning, konflikt och riskhantering, grupprocesser och -dynamik, aktivitetsplanering, mål och utvärdering samt upplevelsebaserat lärande.

B) Utbildningsområde

CISV International arbetar med fyra stycken utbildningsområden; mänskliga rättigheter, hållbarhet, mångfald och konflikthantering.

C) Fördjupande utbildning i ditt CISV-program

De programspecifika sessionerna är anpassade för det program som du ska delta på. Den delen innehåller frågor om programmets mål, rollfördelning under programmet, regler man måste förhålla sig till mm.

Innan du kommer till PreImpact ska du ha fått grundläggande kunskaper om CISV som organisation, programmets innehåll och upplägg samt information om fondansökningar och formulär av din lokalförening.

Tags

#CISV Sweden#Utbildning

Tid och plats

När

2023-03-10 - 20:00 - 2023-03-12 - 13:30

Arrangör

CISV Sweden

Kontaktperson

Anna Rydborg
E-post:impact@cisv.se

Sitemap
Close

Sök