PreImpact 3 - Step Up delegationer och Step Up stab

För dig som ska vara deltagare, ledare eller stab på ett Step Up under 2022.

Datum och tid: kl 20.00 den 6/5 till kl 13.30 den 8/5, 2022
Plats: Bockaberg, utanför Göteborg
Frågor: impact@cisv.se
Ansvariga lokalföreningar: CISV Göteborg, CISV Strängnäs

Målgrupp

  • Step Up-deltagare från lokalföreningarna Göteborg, Jönköping, Linköping, Strängnäs och Västerås
  • Step Up-ledare från lokalföreningarna Göteborg, Jönköping, Linköping, Strängnäs och Västerås
  • Step Up-stab

Anmälan

PreImpact är obligatoriskt för alla ledare, staber och vissa deltagare som ska delta i ett internationellt program. Till höger på sidan finns det en anmälningslänk. Sista anmälan är 2 veckor före utbildningens start, alltså 22 april. Se till att boka din resa innan du anmäler dig så du kan uppge den informationen i din anmälan.

Frågor till ansvarig för helgen ställs bäst via mail till impact@cisv.se.

Vägbeskrivning

Lägergården ligger 3,5 mil från Göteborg. Du tar dig till Floda station, som är den närmaste stationen med kollektivtrafik. Vi hämtar upp dig där.

Ditresa
Från Göteborgs Centralstation tar du pendeltåg mot Alingsås. Gå av vid Floda station. Där kommer vi sedan att hämta upp dig för att köra den sista biten till lägergården. Det sista pendeltåget du kan ta för att hinna i tid till utbildningen går 19.05 från Göteborgs Centralstation. Pendeltågsresan tar ca 25 minuter. Bilresan tar ca 10 minuter.

Hemresa
Vi kommer att skjutsa dig till Floda station efter att kursen avslutats. Tidigaste pendeltåget du kommer kunna ta går 13.28(därefter 13.58) och är framme vid Göteborgs central 13.55. Boka din fortsatta resa efter det.

Med bil
https://g.page/bockaberg?share
Tvärsjönäsvägen 9, 448 91 Floda

Samåkning
Du kan också hitta personer att samåka med iFacebook-gruppen "Samåkning i CISV Sweden".

Rabatt på SJs tågbiljetter
Reser du med SJ till utbildningen kan du få rabatt på din resa. Klicka här för att läsa mer om hur du går tillväga.

OBS!
Om du av någon anledning inte kan komma fram i tid eller måste åka tidigare så måste du kontakta utbildningssamordnaren i god tid i förväg (dock senast 1 vecka innan) och få detta godkänt.

Praktiskt

Vid avanmälan senare än måndagen före utbildningen, eller om du är anmäld och inte dyker upp, betalar du en kostnad på 250 kr.

Packa kläder för inom- och utomhusaktiviteter, sängkläder, inomhusskor, anteckningsblock och penna. Det kan vara bra att ta med ett extra par strumpor ifall det är kyligt längs med golven.

Möjligheten att endast delta på delar av helgen erbjuds inte.

Eventuella allergier och matval

CISV Sweden serverar vegetarisk mat (alltså inte kött, fågel eller fisk, men ägg och mjölkprodukter går bra) som standard. Ange i din anmälan om du önskar specialkost (till exempel veganskt eller kött). Har du någon matallergi eller annan allergi som vi bör veta om fyller du i det också i formuläret.

Särskilda önskemål

CISV Sweden strävar efter absolut tillgänglighet. Om något av nedanstående gäller för dig, var vänlig uppge det i din anmälan under "Särskilda önskemål", så ordnar vi det tillsammans:

  • ditt trosutövande påverkar ditt deltagande under helgen,
  • du har begränsade kunskaper i svenska,
  • du använder/behöver hjälpmedel för ökad funktionalitet,
  • du har ett hälsotillstånd som vi utifrån ett riskhanteringsperspektiv bör känna till,
  • du har önskemål gällande sovplats (annars tas ingen hänsyn till kön vid fördelning av sovrum).

Om utbildningen

CISV arbetar med upplevelsebaserat lärande och fredsutbildning för aktivt världsmedborgarskap. Impact är CISV Swedens utbildning i ledarskap, projekt och fred. Metoderna är interaktiva och varierande och utvecklar deltagarnas attityder, kunskaper och färdigheter samtidigt som man har roligt tillsammans. En viktig del i utbildningen är mötet och utbytet mellan deltagarna och det nätverk av vänner som uppstår genom detta.

Impact är till för dig som vill utmana och utveckla dig själv. Utbildningen ger verktyg för att skapa fredsutbildning och består av tre delar: A) generella kompetenser, B) utbildningsområde, samt C) fördjupande utbildning i ditt CISV program.

A) Generella kompetenser
De generella kompetenserna är ledarskap, fredsutbildning, konflikt och riskhantering, grupprocesser och -dynamik, aktivitetsplanering, mål och utvärdering samt upplevelsebaserat lärande.

B) Utbildningsområde
CISV International arbetar med fyra stycken utbildningsområden; mänskliga rättigheter, hållbarhet, mångfald och konflikthantering.

C) Fördjupande utbildning i ditt CISV-program
De programspecifika sessionerna är anpassade för det program som du ska delta på. Den delen innehåller frågor om programmets mål, rollfördelning under programmet, regler man måste förhålla sig till mm.

Innan du kommer till PreImpact ska du ha fått grundläggande kunskaper om CISV som organisation, programmets innehåll och upplägg samt information om fondansökningar och formulär av din lokalförening.

Tags

#CISV Sweden#Utbildning

Tid och plats

När

2022-05-06 - 20:00 - 2022-05-08 - 13:30

Plats

Bockaberg
Tvärsjönäsvägen 9, 448 91 Floda

Kontaktperson

Anna Rydborg
E-post:impact@cisv.se

Sitemap
Close

Sök