PreImpact 3 – Step Up-delegationer, YM-ledare och YM+Step Up-stab

För dig som ska vara deltagare, ledare eller stab på ett Step Up eller Youth Meeting under 2024.

Datum och tid: kl 20.00 den 3/5 till kl 15.00 den 5/5, 2024
Plats: Västeräng utanför Motala
Ansvariga lokalföreningar: CISV Jönköping, CISV Linköping och CISV Stockholm

Målgrupp

  • Step Up-deltagare från lokalföreningarna Linköping, Jönköping, Stockholm, Strängnäs och Västerås
  • Step Up-ledare från lokalföreningarna Linköping, Jönköping, Stockholm, Strängnäs och Västerås
  • Step Up-stab
  • Youth Meeting (YM) ledare
  • Youth Meeting (YM) stab

Anmälan

PreImpact är obligatoriskt för alla ledare, staber och vissa deltagare som ska delta i ett internationellt program. Till höger på sidan finns det en anmälningslänk. Sista anmälan är 2 veckor före utbildningens start, alltså 19 april. Se till att boka din resa innan du anmäler dig så du kan uppge den informationen i din anmälan.

Anmälan sker från och med 2022 integrerat med medlemsregistret genom verktyget "Bokning". När du har klickat i den gula rutan "Anmäl dig" uppmanas du att ange din mailadress som du har registrerad i medlemsregistret. Du kommer därefter få en engångskod för att bli inloggad och se alla aktiviteter som för tillfället går att anmäla sig till. Fördelen med att logga in är att du inte behöver ange dina kontaktuppgifter igen. Har du glömt vilken mailadress som är registrerad i vårt medlemssystem går det bra att prova dig fram med fler adresser. Lyckas du ändå inte kan du kontakta din lokalförenings medlemsansvarige eller maila vår nationella utbildningssamordnare Anna på impact@cisv.se.

PostImpact

För alla deltagare och ledare som är +16 år arrangeras även ett obligatoriskt PostImpact den 13-15 september 2024. Helgen är till för att tillsammans reflektera över sommarens program och ta vidare erfarenheter ni fått. Här kan ni läsa mer och anmäla er till PostImpact: https://www.cisv.se/event/postimpact-reflektion-2024/

Samåkning och vägbeskrivning

Adress till lägergården:

Västerängs Lägergård,
Södra Kärra 502, Västeräng,
591 99 Motala

GPS Kordinater: 58.74774, 14.98342

Samåkning

I första hand rekommenderar vi er att samåka med andra deltagare i bil/minibuss. Kontakta därför er lokalförening för att samordna samåkning tillsammans med deltagare som bor i närheten. Detta rekommenderas dels för att arbetet för praktiskt ansvarig lokalförening behöver underlättas genom att färre personer behöver skjutas sista biten. Det rekommenderas även för att det är flera avgångar med tåg som numera ställs in kort inpå resan eller att avgångstiden blir förskjuten. Vi vill minimera förseningar för deltagarna till och från utbildningen.

Det går även att samordna samåkning via CISVs egna facebooksida för samåkning inom CISV. Starta en egen tråd för samåkning eller hitta en redan startad tråd här: Samåkning i CISV Sweden

Kollektivtrafik

Ditresa kollektivt från Askersund
Det går en buss från Askersund busstation klockan 18.10 som är framme vid lägergården 18.39. Hinner ni med den är det den ni ska ta i första hand. Bussen heter 750. Kliv av på hållplatsen Södra Kärra.

Ditresa kollektivt från Motala
Det går en buss från Motala station klockan 18.01 som är framme vid lägergården 19.01. Hinner ni med den är det den ni ska ta i första hand. Bussen heter 629 och har ett byte i Nydalen vändplats till buss 750. Kliv av på hållplatsen Södra Kärra.

Hemresa
Det går ingen buss hem. Behöver ni skjuts till Motala eller Askersund behöver ni därför svara på detta mail med exakt avgångstid från Motala/Askersund.

Om det inte går att samordna samåkning i bil/minibuss bokar ni kollektivtrafik till lägergården och meddelar impactsamordnaren absolut senast en vecka innan utbildningen om ni behöver skjut till och från lägergården till närmsta hållplats. Maila i så fall: Ankomsttid till vilken hållplats, avgångstid från vilken hållplats till impact@cisv.se.

Exempel på mail:
Namn på deltagare
Ankomst Motala kl 18.21
Avresa Motala kl 15:46

Praktiskt

Vid avanmälan senare än måndagen före utbildningen, eller om du är anmäld och inte dyker upp, betalar du en kostnad på 250 kr.

Packa kläder för inom- och utomhusaktiviteter, sängkläder, inomhusskor, anteckningsblock och penna. Det kan vara bra att ta med ett extra par strumpor ifall det är kyligt längs med golven.

Möjligheten att endast delta på delar av helgen erbjuds inte.

Eventuella allergier och matval

CISV Sweden serverar vegetarisk mat (alltså inte kött, fågel eller fisk, men ägg och mjölkprodukter går bra) som standard. Ange i din anmälan om du önskar specialkost (till exempel veganskt eller matallergier). Har du någon matallergi eller annan allergi som vi bör veta om fyller du i det också i formuläret.

Särskilda önskemål

CISV Sweden strävar efter absolut tillgänglighet. Om något av nedanstående gäller för dig, var vänlig uppge det i din anmälan under "Särskilda önskemål", så ordnar vi det tillsammans:

  • ditt trosutövande påverkar ditt deltagande under helgen,
  • du har begränsade kunskaper i svenska,
  • du använder/behöver hjälpmedel för ökad funktionalitet,
  • du har ett hälsotillstånd som vi utifrån ett riskhanteringsperspektiv bör känna till,
  • du har önskemål gällande sovplats (annars tas ingen hänsyn till kön vid fördelning av sovrum).

Om utbildningen

CISV arbetar med upplevelsebaserat lärande och fredsutbildning för aktivt världsmedborgarskap. Impact är CISV Swedens utbildning i ledarskap, projekt och fred. Metoderna är interaktiva och varierande och utvecklar deltagarnas attityder, kunskaper och färdigheter samtidigt som man har roligt tillsammans. En viktig del i utbildningen är mötet och utbytet mellan deltagarna och det nätverk av vänner som uppstår genom detta.

Impact är till för dig som vill utmana och utveckla dig själv. Utbildningen ger verktyg för att skapa fredsutbildning och består av tre delar: A) generella kompetenser, B) utbildningsområde, samt C) fördjupande utbildning i ditt CISV program.

A) Generella kompetenser
De generella kompetenserna är ledarskap, fredsutbildning, konflikt och riskhantering, grupprocesser och -dynamik, aktivitetsplanering, mål och utvärdering samt upplevelsebaserat lärande.

B) Utbildningsområde
CISV International arbetar med fyra stycken utbildningsområden; mänskliga rättigheter, hållbarhet, mångfald och konflikthantering.

C) Fördjupande utbildning i ditt CISV-program
De programspecifika sessionerna är anpassade för det program som du ska delta på. Den delen innehåller frågor om programmets mål, rollfördelning under programmet, regler man måste förhålla sig till mm.

Innan du kommer till PreImpact ska du ha fått grundläggande kunskaper om CISV som organisation, programmets innehåll och upplägg samt information om fondansökningar och formulär av din lokalförening.

Tags

#CISV Sweden#Utbildning

Tid och plats

När

2024-05-03 - 20:00 - 2024-05-05 - 15:00

Arrangör

CISV Sweden

Kontaktperson

Anna Rydborg
E-post:impact@cisv.se

Sitemap
Close

Sök