PreImpact 4 - Step Up och Seminar Camp stab 2023

För dig som ska vara deltagare eller ledare på ett Step Up samt staba på ett Seminar Camp.

Datum och tid: kl 20.00 den 26/5 till kl 13.30 den 28/5, 2023
Plats: Sagostunderna Höllviken, utanför Malmö
Ansvariga lokalföreningar: CISV Malmö-Lund, CISV Helsingborg

Målgrupp

  • Step Up-deltagare från lokalföreningarna Båstad-Bjäre, Helsingborg, Göteborg, Jönköping, Malmö-Lund, Stockholm och Östersund
  • Step Up-ledare från lokalföreningarna Båstad-Bjäre, Helsingborg, Göteborg, Jönköping och Malmö-Lund
  • Seminar Camp-stab

Anmälan

PreImpact är obligatoriskt för alla ledare, staber och vissa deltagare som ska delta i ett internationellt program. Till höger på sidan finns det en anmälningslänk. Sista anmälan är 2 veckor före utbildningens start, alltså 12 maj. Se till att boka din resa innan du anmäler dig så du kan uppge den informationen i din anmälan.

Anmälan sker från och med 2022 integrerat med medlremsregistret genom verktyget "Bokning". När du har klickat i den gula rutan "Anmäl dig" uppmanas du att ange din mailadress som du har registrerad i medlemsregistret. Du kommer därefter få en engångskod för att bli inloggad och se alla aktiviteter som för tillfället går att anmäla sig till. Fördelen med att logga in är att du inte behöver ange dina kontaktuppgifter igen. Har du glömt vilken mailadress som är registrerad i vårt medlemssystem går det bra att prova dig fram med fler adresser. Lyckas du ändå inte kan du kontakta din lokalförenings medlemsansvarige eller maila vår nationella utbildningssmaordnare Anna på impact@cisv.se.

Vägbeskrivning

OBS! Uppdatering av tider för buss kan ske i slutet av mars då tidtabellen för maj ännu inte släppts.

Sagostunderna ligger i Höllviken utanför Malmö. Dit åker du lättast kollektivt till hållplatsen Höllviken Klockarevägen där lägergården ligger. Från busshållplatsen Höllviken Klockarevägen är det skyltat och det tar 5-10 minuter att gå. Det går också bra att åka till hållplatsen Höllviken Centrum och gå 25 minuter till lägergården.

Adress:
Sagostunderna
Ljungdalavägen 20
Höllviken

Det finns flera alternativ på resväg. Använd dig av www.resrobot.se eller www.skanetrafiken.se för att hitta den resa som passar dig bäst. Nedan finns ett alternativ på resväg.

Ditresa
Från Malmö C ta buss 100 till Höllvikens Centrum. Byt buss till 152 eller 181 och gå av vid Höllviken Klockarevägen. Den sista bussen du kan ta för att hinna i tid till utbildningen går 18.22 från Malmö C. Resan tar ca 1 timme.

Från Kastrup tar du tåg till Hyllie och därefter buss 300 till Höllvikens Centrum. Byt buss till 152 eller 181 och gå av vid Höllviken Klockarevägen. Den sista bussen du kan ta för att hinna i tid till utbildningen går 18.57 från Malmö Hyllie. Resan tar ca 30 min.

Från Sturup åker du flygbuss till Malmö C och följer instruktionerna därefter.

Hemresa
Du kan tidigast åka med en buss som går 14.02 från Höllviken Klockarevägen. Det är buss 152 till Höllviken C där du sen byter till buss 100 för att komma till Malmö C. Bussen är framme vid Malmö C 14.49, så boka din fortsatta resa efter det.

Samåkning
Du kan också hitta personer att samåka med iFacebook-gruppen "Samåkning i CISV Sweden".

OBS!
Om du av någon anledning inte kan komma fram i tid, behöver hjälp med skjuts eller måste åka tidigare så måste du kontakta utbildningssamordnaren i god tid i förväg (dock senast 1 vecka innan) och få detta godkänt.

Praktiskt

Vid avanmälan senare än måndagen före utbildningen, eller om du är anmäld och inte dyker upp, betalar du en kostnad på 250 kr.

Packa kläder för inom- och utomhusaktiviteter, sängkläder, inomhusskor, anteckningsblock och penna. Det kan vara bra att ta med ett extra par strumpor ifall det är kyligt längs med golven.

Möjligheten att endast delta på delar av helgen erbjuds inte.

Eventuella allergier och matval

CISV Sweden serverar vegetarisk mat (alltså inte kött, fågel eller fisk, men ägg och mjölkprodukter går bra) som standard. Ange i din anmälan om du önskar specialkost (till exempel veganskt eller kött). Har du någon matallergi eller annan allergi som vi bör veta om fyller du i det också i formuläret.

Särskilda önskemål

CISV Sweden strävar efter absolut tillgänglighet. Om något av nedanstående gäller för dig, var vänlig uppge det i din anmälan under "Särskilda önskemål", så ordnar vi det tillsammans:

  • ditt trosutövande påverkar ditt deltagande under helgen,
  • du har begränsade kunskaper i svenska,
  • du använder/behöver hjälpmedel för ökad funktionalitet,
  • du har ett hälsotillstånd som vi utifrån ett riskhanteringsperspektiv bör känna till,
  • du har önskemål gällande sovplats (annars tas ingen hänsyn till kön vid fördelning av sovrum).

Om utbildningen

CISV arbetar med upplevelsebaserat lärande och fredsutbildning för aktivt världsmedborgarskap. Impact är CISV Swedens utbildning i ledarskap, projekt och fred. Metoderna är interaktiva och varierande och utvecklar deltagarnas attityder, kunskaper och färdigheter samtidigt som man har roligt tillsammans. En viktig del i utbildningen är mötet och utbytet mellan deltagarna och det nätverk av vänner som uppstår genom detta.

Impact är till för dig som vill utmana och utveckla dig själv. Utbildningen ger verktyg för att skapa fredsutbildning och består av tre delar: A) generella kompetenser, B) utbildningsområde, samt C) fördjupande utbildning i ditt CISV program.

A) Generella kompetenser
De generella kompetenserna är ledarskap, fredsutbildning, konflikt och riskhantering, grupprocesser och -dynamik, aktivitetsplanering, mål och utvärdering samt upplevelsebaserat lärande.

B) Utbildningsområde
CISV International arbetar med fyra stycken utbildningsområden; mänskliga rättigheter, hållbarhet, mångfald och konflikthantering.

C) Fördjupande utbildning i ditt CISV-program
De programspecifika sessionerna är anpassade för det program som du ska delta på. Den delen innehåller frågor om programmets mål, rollfördelning under programmet, regler man måste förhålla sig till mm.

Innan du kommer till PreImpact ska du ha fått grundläggande kunskaper om CISV som organisation, programmets innehåll och upplägg samt information om fondansökningar och formulär av din lokalförening.

Tags

#CISV Sweden#Utbildning

Tid och plats

När

2023-05-26 - 20:00 - 2023-05-28 - 13:30

Arrangör

CISV Sweden

Kontaktperson

Anna Rydborg
E-post:impact@cisv.se

Sitemap
Close

Sök