Hur kan jag lära mig att förebygga våld?

CISV Sweden
CISV Sweden
CISV Sweden

Tags

#CISV Sweden#Håbo Uppland#Stockholm

2018-11-22

Vi fanns på plats på MR-dagarna i Stockholm i mitten av november och vi hade både en utställningsmonter och arrangerade seminariet "Hur kan jag lära mig att förebygga våld?" där publiken var med och skapade innehållet. MR-dagarna (Mänskliga rättighetsdagarna) arrangeras sedan år 2000 på olika platser i Sverige. MR-dagarna är Nordens viktigaste mötesplats för frågor kring mänskliga rättigheter, lokalt och globalt.

15–17 november deltog CISV Sweden på Mänskliga Rättighetsdagarna på Stockholmsmässan i Älvsjö. Tillsammans med CISV Stockholm och CISV Håbo Uppland hade vi en monter där vi fick prata om fredsutbildning, metod böcker och erfarenheter. Under lördagen arrangerades vårt seminarium i form av en fredsutbildande aktivitet på 25 min där deltagarna fick diskutera våld och icke-våld.

Mänskliga rättighetsdagarna blev tre fantastiska dagar fyllda av spännande föreläsningar och utställare. Utöver allt det så blev jag berörd av de utbyten som mässan möjliggjorde. Att få möta så många andra ideellt engagerade med liknande målsättningar men andra angreppsätt/metoder. Så tre dagar av inspiration blev det! Både för nya samarbeten men också påminnelsen om vikten av det vi gör.

Jag vill slutligen säga tack till alla från Stockholm och Håbo Uppland som deltog under mässan i vår monter och speciellt till lokalföreningarnas planeringsansvariga Wilma Labor, Filippa Dellenstig och Henrietta Tegler. Sist men inte minst tack till Stella Levin och Viktor Sundt som arrangerade vårt seminarium.

Vendela Storkamp

Sitemap
Close

Sök

Genom att använda denna webbplats godkänner du användningen av cookies för att ge dig den bästa användarupplevelsen.
Hitta ytterligare information på Cookies
Ok